Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜOU ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΞΕΕ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜOU ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΞΕΕ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συνάντηση με την αντιδήμαρχο Παιδείας-Πρόεδρος Ένωσης Φιλοξενία μου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Βόλου, κυρίας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και μέλους του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κυρίου Γιώργου Ζαφείρη για το πρωτότυπο πρόγραμμα του Ξ.Ε.Ε «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU», μία πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, την οποία εμπνεύστηκε ο πρόεδρος του, κύριος Αλέξανδρος Βασιλικός και το οποίο ήδη από την φετινή χρονιά είναι διαθέσιμο για το σύνολο των σχολείων της χώρας στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. 

Το καινοτόμο πρόγραμμα τουριστικής εκπαίδευσης που ξεκίνησε φέτος για τους μαθητές Δημοτικού τους δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την έννοια της φιλοξενίας και να γνωρίσουν τον κόσμο της αποκτώντας συνάμα μία πρώτη επαφή με τις αρχές του βιώσιμου επιχειρείν του τουριστικού κλάδου,

με την ιδέα ότι η φιλοξενία είναι μέρος της κληρονομιάς μας, αλλά, ακόμα περισσότερο, αποτελεί το μέλλον μας.

Για  την ανάδειξη της σημασίας και του ρόλου της Φιλοξενίας, αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνάντησης να γίνει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του προγράμματος στους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Μαγνησίας, στην οποία θα κληθούν να παραστούν και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα οι Αντιδήμαρχοι τουρισμού όλων των Δήμων. 

 Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία,  η οποία υιοθετήθηκε από τα Υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας και έτσι καθιερώθηκε στην διδακτέα ύλη.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Υπουργό, κυρία Σοφία Ζαχαράκη και την Υφυπουργό, κυρία Ζέττα Μακρή, καθώς και την Υπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου,  οι οποίες αγκάλιασαν την ιδέα αυτή και έτσι έγινε πραγματικότητα.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όλοι μαζί μπορούμε. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.