Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συμφωνία του ΕΟΤ με την Mastercard για συμμετοχή της Ελλάδας στο Tourism...

Συμφωνία του ΕΟΤ με την Mastercard για συμμετοχή της Ελλάδας στο Tourism Innovation Hub

Υπογραφή της συμφωνίας από τον  Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

O Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης υπέγραψε την συμμετοχή της  Ελλάδας στο Mastercard Tourism Innovation Hub στο περιθώριο της ITB Berlin 2024.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού αναγνωρίζοντας τη σύγχρονη ανάγκη αλλαγής προς ένα καινοτόμο βιώσιμο μοντέλο στην τουριστική βιομηχανία αλλά και συμμετέχοντας στην μετάβαση προς την ψηφιακή οικονομία, εμβαθύνει περαιτέρω την συνεργασία με την Mastercard με σκοπό να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα βήματα που γίνονται προς την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την συμβολή του τουρισμού στην κοινωνική συνοχή.

Mastercard Tourism Innovation Hub

H Mastercard δημιούργησε το Tourism Innovation Hub, ένα διεθνές Κέντρο Καινοτομίας για τον Τουρισμό, με έδρα τη Μαδρίτη.  Μόλις κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του έχει συνεργαστεί με κυβερνήσεις, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από όλον τον κόσμο, όπως της Ισπανίας, της Κροατίας, της Κόστα Ρίκα και άλλων, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία αλλά και τα data insights της ίδιας της Mastercard , με στόχο την ανάπτυξη ενός νέου βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου προς όφελος όλων των εμπλεκομένων στην τουριστική βιομηχανία.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης ανέφερε: «Με την υπογραφή της συμφωνίας για τη συμμετοχή του ΕΟΤ στο Tourism Innovation Hub της Mastercard, κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της καινοτομίας της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού. Μπαίνοντας σε αυτό το δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί παγκόσμιοι προορισμοί, αποκτούμε ένα ισχυρό  πλεονέκτημα στο διεθνές περιβάλλον προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων στην τουριστική βιομηχανία, γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω την Mastercard και τα στελέχη της για την εμπιστοσύνη!»

Την συμμετοχή στο Mastercard Tourism Innovation Hub υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και η Senior Vice President, Public Sector APEMEA, Solveig Hatton.

Σε δήλωσή της η η Senior Vice President, Public Sector APEMEA, Solveig Hatton ανέφερε: «Στην Mastercard πιστεύουμε ότι η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, είναι απαραίτητη για την προώθηση της καινοτομίας. Είναι μεγάλη μας χαρά που υποδεχόμαστε τον ΕΟΤ σαν μέλος του Tourism Innovation Hub και ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογική μας υπεροχή και τα data insights που διαθέτει η Mastercard, για να υποστηρίξουμε το έργο του ΕΟΤ, με σκοπό την διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου και συμπεριληπτικού τουριστικού κλάδου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.