Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην Αθήνα πραγματοποιείται η Σύνοδος του WPL με περισσότερες από 270 συμμετοχές...

Στην Αθήνα πραγματοποιείται η Σύνοδος του WPL με περισσότερες από 270 συμμετοχές γυναικών από 57 χώρες

Το μέλλον της γυναικείας εκπροσώπησης στην πολιτική, αλλά και τη βελτίωση των θεσμών και μηχανισμών λειτουργίας της Δημοκρατίας  με την ισότιμη συμμετοχή ανεξαρτήτως φύλου, ανέδειξε μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη στην εναρκτήρια ομιλία των εργασιών της διήμερης Συνόδου του WPL που πραγματοποιείται στην Αθήνα με περισσότερες από 270 συμμετοχές γυναικών από 57 χώρες.

Η κα Κεφαλογιάννη έχοντας διατελέσει πρέσβειρα του δικτύου WPL στην Ελλάδα επί τρία χρόνια 2020-2023, είχε κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση καθώς μετά από πρόσκληση της προέδρου του WPL κ. Silvana Koch-Mehrin, ανέλαβε τη φετινή διεξαγωγή της Συνόδου του  “Women Political Leaders Athens Summit 2024″στην Αθήνα.

Την εξέχουσα και ιδιαίτερη σημασία που έχει το γεγονός για τη χώρα μας, αποδεικνύει η παρουσία στην Αθήνα εκατοντάδων γυναικών που έχουν αναλάβει πολιτικά αξιώματα, -πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, μέλη κοινοβουλίων, δήμαρχοι κ.α.-  αλλά και διοργάνωση του υπό  την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με  συνδιοργανωτές το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και την συνεισφορά της Περιφέρειας Αττικής.

Η Υπουργός Τουρισμού στην προσφώνησή της ανέφερε ότι είναι μεγάλη η τιμή για την χώρα μας που η Σύνοδος του WPL το 2024 παίρνει σάρκα και οστά, εδώ, στην Αθήνα, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι  ο τίτλος της φετινής Συνόδου επελέγη από το WPL να είναι : «Δημοκρατία για τον 21ο Αιώνα».

“Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά, το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που εμπνεύστηκαν οι Αθηναίοι πολίτες – η Δημοκρατία- συνεχίζει να υπάρχει και να εξελίσσεται’’, τόνισε η  κα Όλγα Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: ‘‘Σε αυτό το σύστημα που ξεκίνησε από άνδρες πολιτικούς, οι γυναίκες  δεν περιλαμβάνονταν. Ο ρόλος τους ήταν εξαιρετικά περιορισμένος. Έπρεπε να παραμείνουμε- πολιτικά αόρατες-  για αιώνες και να φτάσουμε στον Διαφωτισμό και στη βιομηχανική επανάσταση…’’

Η Υπουργός Τουρισμού, περιγράφοντας την σταδιακή εξέλιξη της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική κατέληξε λέγοντας: ‘’Και σήμερα, είμαστε εδώ…Γυναίκες πολιτικοί από 57 χώρες του πλανήτη. Γυναίκες του 21ου αιώνα με διεκδικήσεις, με θάρρος, με θέληση να προσφέρουμε στις κοινωνίες μας’’.

Η κα Κεφαλογιάννη απευθυνόμενη στις συνέδρους εξέφρασε την πεποίθησή της ότι “το πρόγραμμα των συζητήσεων θα αναδείξει τα ζητήματα της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης σε μια ισότιμη πολιτική του μέλλοντος, της βίας οποιασδήποτε μορφής κατά των γυναικών πολιτικών, τη στάση των κομμάτων ως φορέων δημοκρατίας.  Αναμένονται και πρόσφορες συζητήσεις για το μέλλον της γυναικείας εκπροσώπησης στην πολιτική, αλλά και για τη βελτίωση των θεσμών και μηχανισμών της Δημοκρατίας με την ισότιμη συμμετοχή ανεξαρτήτως φύλου καθώς οι γυναίκες πολιτικοί είναι εδώ και συζητούν για μια Δημοκρατία ανοιχτή, σύγχρονη και συμμετοχική. Μια Δημοκρατία που πρέπει να μας εμπεριέχει ισότιμα με τους άνδρες συναδέλφους. Μια Δημοκρατία του 21ου αιώνα”.

Να αναφερθεί ότι  οι εργασίες της Συνόδου θα διεξαχθούν την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο NJV Plaza Hotel όπου θα πραγματοποιηθούν 6 panels σε διάφορες πολιτικές θεματικές, θα υπάρξουν ομιλίες και fire side chats ενώ θα δοθεί έμφαση στο networking μεταξύ των γυναικών πολιτικών.      

Επίσης, την Πέμπτη το μεσημέρι οι αντιπροσωπείες θα μεταφερθούν στην αίθουσα της Γερουσίας στο ελληνικό κοινοβούλιο όπου και θα ολοκληρωθεί η Σύνοδος Κορυφής με ομιλίες γυναικών -μελών κοινοβουλίων από όλο τον κόσμο.

Σε ειδική εκδήλωση της Συνόδου στο Μουσείο της Ακρόπολης θα βραβευθεί  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως η πρώτη Ελληνίδα στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.