Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ

Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2024

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, στο πλαίσιο των δράσεών του για την ανάδειξη και προώθηση της σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε νέους φωτογράφους και καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι.

Η καθιερωμένη διοργάνωση των νέων φωτογράφων διευρύνει τα όριά της πέρα του εκθεσιακού γεγονότος, προσφέροντας ένα σχήμα δράσεων παρουσίασης, καλλιτεχνικής έρευνας και δικτύωσης, με στόχο την ενθάρρυνση και την υποστήριξη των νέων δημιουργών.

Στον πυρήνα του προγράμματος είναι η έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε δημιουργούς ηλικίας έως 35 ετών που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα ή είναι ελληνικής καταγωγής και διαμένουν σε άλλες χώρες.

Προθεσμία Υποβολής
Οι δηλώσεις συμμετοχής και το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να σταλούν το αργότερο έως τις 18 Απριλίου 2022.

Υποβολή Πρότασης

Η κατάθεση του υλικού γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου του προγράμματος (www.youngphotographers.gr). Κάθε πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ενότητα έως 15 φωτογραφιών, που παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος ενός πρότζεκτ. Η υποβολή πρότασης για συμμετοχή στο πρόγραμμα ‘Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2024 είναι δωρεάν.

Κριτική Επιτροπή

Η επιλογή των προτάσεων θα γίνει από τριμελή επιτροπή αξιολόγησης, την οποία απαρτίζουν οι:

• Πηνελόπη Πετσίνη (Ιστορικός Τέχνης / Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Διδάσκουσα Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών)

• Σταμάτης Σχιζάκης (Επιμελητής Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Έργων του ΕΜΣΤ – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)

• Μανόλης Μωρεσόπουλος (Διευθυντής Athens Photo Festival και Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.