Η ΕΤΑΔ σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Με Άλλα Μάτια», υλοποιούν πρόγραμμα αξιολόγησης προσβασιμότητας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού με στόχο την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων ευρωπαϊκών και εθνικών προδιαγραφών προσβασιμότητας για την περαιτέρω διευκόλυνση επισκεπτών και επισκεπτριών με αναπηρία.
Η αξιολόγηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της στρατηγικής Αειφορίας της ΕΤΑΔ και υλοποιήθηκε από εξειδικευμένη ομάδα αναπήρων και επιστημόνων του χώρου, ώστε ο τελικός χρήστης να έχει τον πρώτο λόγο, σε συνάρτηση πάντα με την κείμενη νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές οδηγίες.
O Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια, Ευάγγελος Αυγουλάς σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, έχει αναδειχθεί ως Στρατηγικός Σύμβουλος Προσβασιμότητας του Υπερταμείου και βρισκόμαστε έτσι, δίπλα σε όλες τις θυγατρικές του, υποστηρίζοντας τα βήματα προς τη συμπερίληψη που γίνονται πλέον αργά και σταθερά γύρω μας. Εφαρμόζεται, έτσι, εταιρικά και εμπεδώνεται κοινωνικά η διεθνής, σύγχρονη, καλή πρακτική υλοποίησης του συνθήματος ζωής του Παγκόσμιου Αναπηρικού Κινήματος “τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς».
Η Επικεφαλής Marketing, Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της ΕΤΑΔ, Σοφία Σιορόκου δήλωσε σχετικά:
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία μας με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», που μέσα από την τεχνογνωσία και καθοδήγηση της, μάς δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε ακόμη μεγαλύτερη προσβασιμότητα σε υπηρεσίες και υποδομές της ΕΤΑΔ, όπως αυτές στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητας της ΕΤΑΔ στόχος μας είναι να ενσωματώσουμε σταδιακά τη διάσταση της προσβασιμότητας στην εταιρική μας κουλτούρα, εξασφαλίζοντας ότι οι Επιχειρηματικές μας Μονάδες είναι σε θέση να προσφέρουν μία ισότιμη εμπειρία προς όλους. Με την πολύτιμη συνδρομή του κ. Αυγουλά και της Ομάδας του θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, ώστε να καταστήσουμε το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας ακόμη πιο συμπεριληπτικό για όλους τους συμπολίτες μας».
Στο πλαίσιο της δράσης αποτυπώθηκαν λεπτομερώς οι συνθήκες προσβασιμότητας του Χιονοδρομικού Κέντρου και καταρτίστηκε το προφίλ προσβασιμότητάς του, ώστε να μπορεί το κοινό με περιορισμό στην κίνηση να σχεδιάζει καλύτερα την επίσκεψή του.
Η συνολική εκτίμηση προσβασιμότητας του χιονοδρομικού ήρθε ως συνέχεια της ύπαρξης του Scout Crawler, ενός μηχανήματος που διευκολύνει τη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα στο χιόνι, αλλά και τις σύγχρονες τηλεκαμπίνες του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού που μπορούν να προσφέρουν ανεμπόδιστη μετακίνηση ανάμεσα στα σαλέ και τους σταθμούς.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δράσης το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού με την προσθήκη συγκεκριμένων υποδομών υψηλής ποιότητας έχει τα εχέγγυα να καταστεί πρότυπο Χιονοδρομικό Κέντρο στη φιλοξενία και ασφάλεια όχι μόνο για τους πελάτες, αλλά και για εργαζόμενους με αναπηρία.