Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Air China αυξάνει τις απ’ ευθείας πτήσεις της προς Ελλάδα –...

Η Air China αυξάνει τις απ’ ευθείας πτήσεις της προς Ελλάδα – Η Ελλάδα αναμένει περισσότερους επισκέπτες από την Κίνα

Στη φωτογραφία από αριστερά η  κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ, ο κ. Lai Bo, Minister Counsellor, Embassy of the People’s Republic of China in the Hellenic Republic, η κ. Wang Ying, Culture Counselor, Embassy of the People’s Republic of China in the Hellenic Republic και ο κ. Fan Heyun, Γενικός Διευθυντής της Air China

Η Ελλάδα αναμένει περισσότερους επισκέπτες από την Κίνα με επιπλέον άμεσες αεροπορικές συνδέσεις

Για αύξηση της διαθεσιμότητας θέσεων κατά 128% φέτος σε σύγκριση με το 2023 για την υπηρεσία της εταιρείας Αθήνα-Πεκίνο, μίλησε, ο Γενικός Διευθυντής της Air China στην Αθήνα, Fan Heyun.

Ο Γενικός Διευθυντής της Air China, κ. Fan Heyun

Από την 1η Απριλίου, ο αριθμός των απευθείας πτήσεων που εκτελούνται από την Air China μεταξύ Αθηνών και Πεκίνου θα αυξηθεί από τρεις σε πέντε την εβδομάδα για την περίοδο του καλοκαιριού, δήλωσε ο Fan Heyun, γενικός διευθυντής της Air China στην Αθήνα, σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη. Επιπλέον, η αερομεταφορική εταιρεία θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αεροσκάφος Airbus A350-941, από τα A330 που χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα, αυξάνοντας περαιτέρω τη χωρητικότητα των θέσεων, δήλωσε ο Fan.

Οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθηνών και Πεκίνου ξεκίνησαν από την Air China το 2017. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, η αεροπορική σύνδεση διπλασίασε τον αριθμό των κινεζικών αφίξεων στο ΑΙΑ από 108.613 σε πάνω από 217.600 το 2019, ενώ φέτος σύμφωνα με τον κ. Fan η διαθεσιμότητας θέσεων αυξάνεται κατά 128% φέτος σε σύγκριση με το 2023 στη γραμμή Αθήνα-Πεκίνο.

Η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ

Το 2023, δεδομένα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (ΔΑΑ) έδειξαν ότι οι αφίξεις τουριστών από την Κίνα είχαν ήδη ανακάμψει στο 90% των επιπέδων του 2019, δήλωσε η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου.

“Το ΑΙΑ είναι έτοιμο για την Κίνα. Από το καλοκαίρι του 2024, δύο ρομπότ θα υποδέχονται τους κινεζικούς ταξιδιώτες, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο, την Αθήνα και την Ελλάδα στα κινέζικα,” δήλωσε η Papadopoulou.

«Η χρονιά του Δράκου»: η κ. Wang Ying, Culture Counselor, Embassy of the People’s Republic of China in the Hellenic Republic, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ και ο κ. Lai Bo, Minister Counsellor, Embassy of the People’s Republic of China in the Hellenic Republic

Ταυτόχρονα, στην συνέντευξη τύπου της Τρίτης, ο πολιτικός σύμβουλος της κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Lai Bo υπογράμμισε πως από τις 2 Απριλίου, και μια άλλη κινεζική αεροπορική εταιρεία, η Juneyao Airlines, θα ξεκινήσει μια δεύτερη απευθείας πτήση που θα συνδέει την Αθήνα με τη Σανγκάη.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους κινέζους επισκέπτες το 2024, με αύξηση του αριθμού των άμεσων αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Αθηνών και Πεκίνου και Σαγκάης από την 1η Απριλίου. “Η κινεζική αγορά είναι πολύ σημαντική για εμάς. Ήταν μία από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες αγορές πριν από την πανδημία. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να υπερβούμε το προπανδημιακό επίπεδο αφίξεων”, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Λαζαρίδου.

H εορταστική τούρτα για την αύξηση της δραστηριότητας της Air China στην Αθήνα! – H κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ, ο κ. Lai Bo, Minister Counsellor, Embassy of the People’s Republic of China in the Hellenic Republic, η κ. Σοφία Λαζαρίδου Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής, ΕΟΤ, και ο κ. Fan Heyun Γενικός Διευθυντής της Air China

Η Air China και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών γιόρτασαν το γεγονός την Τρίτη με την κοπή μιας ειδικής τούρτας με τους δράκους της Κίνας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.