Αρχική Αεροδρόμια Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αναμένεται αύξηση των συχνοτήτων των πτήσεων και...

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αναμένεται αύξηση των συχνοτήτων των πτήσεων και προσθήκη νέων προορισμών για το 2024

Ιδιαίτερα ελκυστική η Ελλάδα, πολλές αεροπορικές εταιρείες πρόκειται να αυξήσουν τις συχνότητες των δρομολογίων τους, ενώ αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει να έρχονται για πρώτη φορά με προγραμματισμένα δρομολόγια στην Ελλάδα.

Με βάσει τα στοιχεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», νέα αύξηση πτήσεων και αεροπορικών εταιρειών, που για πρώτη φορά με προγραμματισμένα δρομολόγια έρχονται στην  Ελλάδα, αναμένεται το 2024 .

Έτσι για πρώτη φορά έχουν προγραμματίσει να έλθουν στην Αθήνα 

  1. Η Juneyao Airlines με απ’ ευθείας πτήσεις που πρόκειται να ξεκινήσουν από 2 Απριλίου, από και προς Shanghai, 3 φορές την εβδομάδα. Η Αθήνα μάλιστα θα είναι ο τρίτος ευρωπαϊκός προορισμός της Juneyao Air.
  2. Η Air Arabia επίσης ανακοίνωσε ένα νέο δρομολόγιο που θα  ενώνει τη Sharjah (Σάρτζα) με την Αθήνα. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 28 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνται 4 φορές την εβδομάδα.
  3. Η Norse Atlantic από και προς Νέα Υόρκη (JFK), 5 φορές την εβδομάδα, από την 30η Μαΐου (αναχωρώντας από την Αθήνα). Με τις πτήσεις της Norse Atlantic αυξάνονται σε πέντε οι αεροπορικές εταιρείες, που θα συνδέουν απ’ ευθείας την Αθήνα με την Νέα Υόρκη, μαζί με την Delta, και American Airlines προς τη Νέα Υόρκη (JFK), καθώς και την Emirates και United Airlines προς τη Νέα Υόρκη (EWR).
  4. Επιστέφει φέτος η LOT με απ’ ευθείας πτήσεις από και προς Βαρσοβία, καθημερινά, από τον Απρίλιο, Οι πτήσεις της LOT ενισχύοντας την γραμμή της Βαρσοβίας την οποία ήδη εξυπηρετούν η Aegean και η Sky Express

Επίσης, πρόκειται να αυξήσουν τις συχνότητες των δρομολογίων τους, από/προς το Ελ. Βενιζέλος, οι κάτωθι αεροπορικές εταιρείες:

  1. Από την 1η Απριλίου, ο αριθμός των απευθείας πτήσεων που εκτελούνται από την Air China μεταξύ Αθηνών και Πεκίνου θα αυξηθεί από τρεις σε πέντε την εβδομάδα για την περίοδο του καλοκαιριού
  2. Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Volotea προσθέτει, δύο ολοκαίνουργους προορισμούς για την Αθήνα,
        την  Ανκόνα, 2 φορές την εβδομάδα, και
        το Μπρεστ, 2 φορές την εβδομάδα. 
    Επίσης προθέτει
        τη Νάπολη, ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 2024, στις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean και της easyJet,  και
        το Σπλιτ, 2 φορές την εβδομάδα, στις ήδη     
        προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean και της
        Croatian Airlines .
  3. Η American Airlines, επίσης, με απ’ ευθείας πτήσεις προς Νέα Υόρκη (JFK), Σικάγο και Φιλαδέλφεια,  επεκτείνει φέτος την περίοδο του πτητικού της προγράμματος προς και από Αθήνα, ξεκινώντας 1 μήνα νωρίτερα σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2023.
  4. Το ίδιο ισχύει και για την United Airlines που πετάει απ’ ευθείας προς Νέα Υόρκη (EWR) και Ουάσινγκτον και πρόκειται να ξεκινήσει το 2024 νωρίτερα σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2023.
  5. Η Ryanair προσθέτει το Μπάρι, από τον Απρίλιο, όπου έως τώρα πήγαινε μόνο η Aegean.
  6. Η easyJet προσθέτει τη Μάλαγα, 2 φορές την εβδομάδα, από τον Ιούνιο του 2024, όπου η Aegean είχε το μονοπώλιο.
    Επίσης η easyJet προσθέτει τη Πάλμα ντε Μαγιόρκα, 2 φορές την εβδομάδα, από τον Ιούνιο του 2024, ενώ έως τώρα πετούσε μόνο η Aegean στη διαδρομή.
    Επίσης η easyJet θα πηγαίνει
       Μπορντό, 2 φορές την εβδομάδα, από τον Απρίλιο του 2024,
       στις ήδη υπάρχουσες πτήσεις στη διαδρομήτης Aegean και
       της Volotea .
       Λυών, 3 φορές την εβδομάδα, από το τέλος Μαρτίου του
       2024, ως πρόσθετη υπηρεσία στις υπηρεσίες της Aegean, της
       Transavia France και της Volotea στη διαδρομή, και
       Βενετία, 2 φορές την εβδομάδα, από το τέλος Απριλίου του
       2024, ως πρόσθετη υπηρεσία στις υπηρεσίες της Aegean και
       της Volotea.
  7. Η SmartWings προς Πράγα, 2 φορές την εβδομάδα, από
        τον Μάιο, στη διαδρομή πετούν επίσης η Aegean και η
        Eurowings .
  8. Η United Airlines προς Σικάγο, καθημερινά, από την 24η Μαΐου (αναχωρώντας από την Αθήνα), όπου έως τώρα πετούσε μόνο η American Airlines.
  9. Διπλάσιο αριθμό πτήσεων, θα εκτελεί η Delta Airlines , αρχής γενομένης από τις 12 Μαρτίου. Επίσης από 31 Μαρτίου θα εκκινήσει τις πτήσεις από και προς Ατλάντα, με τη συχνότητά τους να ανέρχεται στις 7 εβδομαδιαίως, ενώ θα αυξήσει συχνότητες και θα εκτελεί πλέον 7 πτήσεις την εβδομάδα από τις 12 Απριλίου, προς Βοστώνη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.