Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά BOOT DUSSELDORF 2024: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

BOOT DUSSELDORF 2024: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση σκαφών, θαλασσίων σπορ, εξοπλισμού και υπηρεσιών ναυτιλιακού τουρισμού, συμμετείχε και εφέτος η Ελλάδα. Η Enterprise Greece διοργάνωσε την ελληνική συμμετοχή στην 55η Διεθνή Έκθεση ναυτιλιακού εξοπλισμού BOOT DUSSELDORF, η οποία πραγματοποιήθηκε από 20 έως 28 Ιανουαρίου 2024, στη Γερμανία.

Στην Δ.Ε. BOOT DUSSELDORF, η οποία δέχεται σχεδόν 214.000 επισκέπτες από 120 χώρες και εκτείνεται σε πάνω από 220.000 τετραγωνικά μέτρα, έδωσαν το παρών, μέσω της Enterprise Greece, 9 ελληνικές εταιρείες. Συνολικά στην έκθεση συμμετείχαν περισσότερες από 1.500 εταιρείες από 67 κράτη, ενώ φέτος παρατηρήθηκε αύξηση επισκεψιμότητας από 18% σε 21%. Στην κορυφή του ενδιαφέροντος των επισκεπτών βρέθηκαν τα ιστιοπλοϊκά και μηχανοκίνητα σκάφη και ακολούθησαν τα προϊόντα κατάδυσης και τα θαλάσσια σπορ, ενώ ψηλά στις προτιμήσεις βρέθηκαν επίσης ο ναυτιλιακός εξοπλισμός και οι υπηρεσίες ναυλώσεων και τουριστικών πακέτων.

Η Enterprise Greece διοργάνωσε για πρώτη φορά εκδήλωση επιχειρηματικής δικτύωσης (Nautical Networking Event) στο Hall 13 “Destination Seaside” στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 στελέχη ξένων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Τύπου και φυσικά οι Έλληνες εκθέτες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθυντής της έκθεσης BOOT, κ. Πέτρος Μιχελιδάκης, απεύθυνε χαιρετισμό, ενώ ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης Εξωτερικού Εμπορίου της Enterprise Greece, κ. Γιάννης Ρέτσας, αναφέρθηκε στην ιστιοπλοΐα, η οποία έχει φέρει την Ελλάδα στην πρώτη θέση στους προορισμούς ναύλωσης γιοτ, με μερίδιο αγοράς 27%, χάρη στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, τις πολλές επιλογές ελλιμενισμού αλλά και την απαράμιλλη ομορφιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Η μετά την πανδημία αναζωπύρωση του τουρισμού κρουαζιέρας όχι μόνο τροφοδότησε την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και ευνόησε περαιτέρω τον ακμάζοντα τομέα του yachting. Η άνοδος των αφίξεων τουριστών υπογραμμίζει την αναμφισβήτητη σχέση μεταξύ του yachting και του τουρισμού, ενισχύοντας τη δέσμευση της Ελλάδας να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο του yachting.

Την έκθεση αλλά και το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε ο Γενικός Πρόξενος στο Ντύσσελντορφ, κ. Βασίλης Κοϊνης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Για μια ακόμα φορά, η ελληνική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Σκαφών Αναψυχής και Θαλάσσιου Τουρισμού ΒΟΟΤ ήταν αξιοσημείωτη. Η Enterprise Greece είχε υπό την αιγίδα της αρκετούς από τους εκθέτες, γεγονός που συντέλεσε στο να αναδειχθεί, μέσω της διακριτής όπως πάντα σηματοδότησης των περιπτέρων, η ελληνικότητα των προϊόντων και μάλιστα σε διάφορες αίθουσες της Έκθεσης. Ελπίζουμε, ότι η Enterprise Greece θα συνεχίσει να παρέχει την υποστήριξή της στους Έλληνες εκθέτες για ακόμα πιο επιτυχημένη ελληνική παρουσία στις επερχόμενες Διεθνείς Εκθέσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.