Αρχική ΕΕ «Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» – ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ...

«Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» – ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  και το Εurope Direct Βορείου Αιγαίου διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου», την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στις 18:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Μυτιλήνη (Παύλου Κουντουριώτη 71).

Η εκδήλωση, η οποία γίνεται με την ευγενική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λέσβου, περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:

  1. Την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, την οποία θα παραθέσει η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Άννα Ευσταθίου και η αναπληρώτρια επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νέλλη Παλαιολόγου.
  2. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τις προσδοκίες από την ΕΕ, τις οποίες θα  παρουσιάσουν αντίστοιχα  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης  και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.

III.Τις δεξιότητες σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές για τις οποίες θα συζητήσουν η ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (ΕΛΚ) , ο ευρωβουλευτής Κωνσταντίνος Αρβανίτης (Αριστερά),

ο επικεφαλής του Εurope Direct Βορείου Αιγαίου, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ολοκλήρωση, Παναγιώτης Γρηγορίου και και η Υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Γιάννα Χορμόβα.  Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος του Fortune Greece, Μαρία Ακρίβου.

Εισαγωγικό χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσίνιας και ο επικεφαλής του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ολοκλήρωση Παναγιώτης Γρηγορίου.

Νωρίτερα, στις 11:00 π.μ. της ίδιας μέρας, στο ξενοδοχείο Blue Sea στη Μυτιλήνη (Παύλου Κουντουριώτη 91), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν Εργαστήριο για τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει δύο ενότητες:

  • «Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω»
    Ομιλητές θα είναι η αναπληρώτρια επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νέλλη Παλαιολόγου, ο επικεφαλής του Europe Direct Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Γρηγορίου και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.
  • «Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ»
    Ομιλητές θα είναι η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Άννα Ευσταθίου, ο υπεύθυνος για την ενεργοποίηση και τις δράσεις των πολιτών του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Φίλιππος Καμάρης και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.