Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 1ο Διεθνές Συνέδριο για την «Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών στο Ξενοδοχείο»

1ο Διεθνές Συνέδριο για την «Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών στο Ξενοδοχείο»

InnHealth - Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών στο Ξενοδοχείο
«Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών στο Ξενοδοχείο» είναι ο τίτλος καινοτόμου συνεδρίου που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον οργανισμό IRITEL (International Research Institute for Telemedicine), σε συνεργασία με την ιατρική εταιρεία HOMED, στις 24 Φεβρουαρίου 2024 στο συνεδριακό κέντρο OTE ACADEMY στο Μαρούσι.
 
Το διεθνές συνέδριο «Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών στο Ξενοδοχείο» αποσκοπεί να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην εκπαίδευση και την ετοιμότητα του προσωπικού των ξενοδοχείων για πρόληψη και σωστή αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων. Τα περισσότερα από αυτά έχουν σχέση με την ανθρώπινη υγεία.
 
Η υγεία όλων μας μπορεί να παρουσιάσει μικρά ή μεγάλα προβλήματα οποτεδήποτε και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στις διακοπές μας ή κατά τη διάρκεια κάποιου επαγγελματικού ταξιδιού.
 
Τραυματισμοί, τροφικές δηλητηριάσεις, λοιμώξεις και απρόβλεπτες επιδεινώσεις χρόνιων καταστάσεων, όπως είναι ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι πνευμονοπάθειες.
 
Όταν ο ταξιδιώτης αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πρόβλημα, βρίσκεται πάντα μακριά από το σπίτι του, τους θεράποντες γιατρούς του και το σύστημα υγείας στο οποίο έχει συνηθίσει να απευθύνεται. Είναι καθήκον μας, όλα αυτά να τα υποκαταστήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να του μειώσουμε το άγχος και να εξασφαλίσουμε την καλύτερη περίθαλψη, που μπορεί να του δοθεί.
 
Η κινητοποίηση πρέπει να είναι άμεση, εύστοχη και με άψογο συντονισμό όλων των συντελεστών (ξενοδοχείο, τηλεφωνητές, επισκέπτες ιατροί, ασθενοφόρα, φαρμακεία, νοσοκομεία), ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος σε άσκοπες ενέργειες και να μην διαφύγει κάποια σοβαρή διάγνωση με κίνδυνο της υγείας ή της ζωής του πάσχοντος.
 
Η πρόληψη όμως είναι πάντα καλύτερη από οποιαδήποτε θεραπεία. Έγκαιρη ανίχνευση κάποιας τροφικής δυσανεξίας, τήρηση πρωτοκόλλων υγειινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους, σωστές ρυθμίσεις του εξαερισμού, κατάλληλη συντήρηση τροφίμων και εντοπισμός παγίδων που μπορεί να
προκαλέσουν ατυχήματα, είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο.
 
Εκτός από την πρωτογενή, υπάρχει και η δευτερογενής πρόληψη.
Για παράδειγμα, μετά από περιστατικό δηγμάτων από κοριούς, υπάρχουν τρόποι περιορισμού της διασποράς των εντόμων. Άλλο παράδειγμα είναι η ιχνηλάτηση του ένοχου τροφίμου μετά από τροφική δηλητηρίαση, ώστε να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο, κατατάσσονται στους παρακάτω άξονες:
 Ατυχήματα.
 Απρόβλεπτες εξάρσεις χρονίων νόσων.
 Νεοεμφανιζόμενα νοσήματα.
 Τροφιμογενείς λοιμώξεις.
 Τσιμπήματα & Δαγκώματα εντόμων, ακάρεων και ερπετών.
 Αερογενώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις.
 
Η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων που μας τιμούν επιλέγοντας τη χώρα μας για τις διακοπές τους, είναι ύψιστη υποχρέωση όλων μας.
Καθώς όμως τέτοια συμβάντα είναι αδύνατο να αποτραπούν ολοκληρωτικά, έχει μεγάλη σημασία για τον τουρισμό ο έλεγχος και αποφυγή των δυσμενών επιπτώσεων.
 
Ομιλητές θα είναι κορυφαίοι επιστήμονες από κάθε κλάδο:
  • Χρήστος Αθανασίου, Καθηγητής Εντομολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Ευάγγελος Γιαμαρέλλος, Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Γεώργιος Λάμπρου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Απεντομώσεως και Μυοκτονιών Ελλάδος
  • Γεώργιος Μπόσκου, Καθηγητής Χημείας Τροφίμων του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
  • Γεώργιος Πανηγυράκης, Καθηγητής Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Ηλίας Παπαζήσης, Πρόεδρος IRITEL και Γενικός Διευθυντής HOMED Medical Clinic

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να δείτε εδώ

Στόχος είναι να δοθούν στους συνέδρους εργαλεία διαχείρισης και στρατηγικές αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών στο σύνολο τους, ώστε να αποτρέπονται πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια εικόνα της επιχείρησης.
 
Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την «Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών στο Ξενοδοχείο» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού
 
Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση Ελληνικά-Αγγλικά.
 
Κόστος συμμετοχής
Η HOMED είναι κύριος χορηγός του συνεδρίου καλύπτοντας όλα τα έξοδα της διοργάνωσης και η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ
 
Όμως για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας κάθε συμμετέχων καλείται με την εγγραφή του να καταθέσει το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ στο λογαριασμό του ιδρύματος ΕΛΕΠΑΠ για στήριξη της αποκατάστασης των Γενναίων Παιδιών με Αναπηρία. 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Γραμματεία InnHealth:
1. Ελένη Νικολάου
2. Αρετή Πουλορίνη
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
• 210 8060098693
• 2814824 (κ. Ελένη Νικολάου)

Email επικοινωνίας:
info@homed.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.