Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Alpha Bank: Shipping Financier of the Year 2023 στα Lloyd’s List Greek...

Alpha Bank: Shipping Financier of the Year 2023 στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards

Alpha Bank: Shipping Financier of the Year 2023 στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards

Η Alpha Bank διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά χαρτοφυλάκια της αγοράς ύψους USD 3,5 δισ.

Για τη στήριξή της στη ναυτιλία και την ποιοτική και γρήγορη εξυπηρέτηση που προσφέρει στους ναυτιλιακούς της Πελάτες βραβεύτηκε η Alpha Bank στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards, αποσπώντας το βραβείο Shipping Financier of the Year 2023. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Loyd’s List αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα ναυτιλιακά μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, με τα Greek Shipping Awards να κλείνουν φέτος 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, βραβεύοντας τους πρωταγωνιστές της ελληνικής ναυτιλίας.

Χτίζουμε μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Πελάτες μας Διαθέτοντας ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια της αγοράς, ύψους USD 3.5 δισ., η Alpha Bank έχει αναδειχθεί σε βασικό χρηματοδότη της ελληνόκτητης ναυτιλίας, χρηματοδοτώντας από το 1997 μοντέρνα και νεότευκτα πλοία που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της ναυτιλίας (ξηρού και υγρού φορτίου, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κ.ά.).

Πέραν των χρηματοδοτήσεων, η κατανόηση των αναγκών των ναυτιλιακών εταιριών, δίνει στην Τράπεζα τη δυνατότητα να παρέχει, μέσω του εξειδικευμένου Προσωπικού της, ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων (εμβάσματα, μετατροπές συναλλάγματος, χρηματοοικονομικά παράγωγα, στεγαστικά  δάνεια, εγγυητικές επιστολές κ.ά.).

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 4 χρόνια (2019-2022) η Alpha Bank κατεύθυνε περισσότερο από το 30% της καθαρής πιστωτικής της επέκτασης, η οποία ανήλθε περίπου στα Ευρώ 6 δισ., σε κλάδους-κλειδιά για την ελληνική οικονομία όπως είναι η ναυτιλία και ο τουρισμός.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε στο νέο Στρατηγικό της Σχέδιο 2023-2025, η Τράπεζα αναμένει ισχυρή ανάπτυξη στις χρηματοδοτήσεις προς την ελληνόκτητη Ναυτιλία, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων που χρειάζονται για την πράσινη μετάβαση του στόλου και την υλοποίηση του νέου οδικού χάρτη που έθεσε ο IMO για μηδενικές εκπομπές αερίων έως ή γύρω στο 2050.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, για λογαριασμό της Alpha Bank o επικεφαλής της Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Εργασιών της Τράπεζας, Κωνσταντίνος Σωτηρίου δήλωσε:
«Στην Alpha Bank, για περισσότερα από 25 χρόνια στηρίζουμε την ελληνική ναυτιλία τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες εποχές, έχοντας χτίσει με τους Πελάτες μας μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη βράβευσή μας από τα Lloyd’s List Greek Shipping Awards και για τη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Τράπεζά μας, ως ένας σημαντικός χρηματοδότης του ελληνόκτητου στόλου, του μεγαλύτερου παγκοσμίως σε όρους χωρητικότητας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.