Home Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ: ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2024

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ: ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2024

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ: ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2024

 

Στέλιος Πέτσας: «Ο προϋπολογισμός του 2024 είναι ένας προϋπολογισμός βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και δημοσιονομικής ισορροπίας»

Την εκτίμηση ότι ο προϋπολογισμός του 2024 είναι ένας προϋπολογισμός βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και δημοσιονομικής ισορροπίας τεκμηριώνει, με τη σημερινή κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος εφιστά την προσοχή των βουλευτών στην ιδιαίτερη σημασία που παρουσιάζει η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για όλους τους Έλληνες πολίτες, εκθέτει τα θεμέλια επί των οποίων στηρίζεται ο προϋπολογισμός για το προσεχές έτος, αναλύει την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών επάνω στα θεμέλια αυτά, αναδεικνύει την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που πραγματοποιείται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνει τους τρόπους ισόρροπης διάχυσης του κοινωνικού μερίσματος από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε όλη την κοινωνία και αναφέρεται στις πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης και των οικονομικών συνεπειών των φυσικών καταστροφών.

Σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα, ο προϋπολογισμός «εμπεδώνει την εμπιστοσύνη, την ανθεκτικότητα, την αλληλεγγύη, τη σταθερότητα, την αξιοπιστία και την πρόοδο που πέτυχε η Ελλάδα μετά από την πολυετή κρίση της περασμένης δεκαετίας και τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις των τελευταίων ετών.  Και για αυτό ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2024 είναι ένας Προϋπολογισμός βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».

Και «αυτό το τρίπτυχο – βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, δημοσιονομική ισορροπία –», συμπληρώνει ο κ. Πέτσας, «εμπεδώνει την Εμπιστοσύνη», η οποία αποτυπώνεται στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αφορά όλους μας άμεσα ή έμμεσα, καθώς φέρνει:

Κατά πρώτον, περισσότερες επενδύσεις, νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και υψηλότερους μισθούς σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Δεύτερον, μείωση του κόστους δανεισμού και ισχυρή εμπέδωση της αξιοπιστίας που συστηματικά οικοδομεί η ελληνική οικονομία εδώ και τέσσερα χρόνια.

Τρίτον, μείωση του «κινδύνου χώρας» (country risk) και αύξηση των επενδύσεων σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, προσελκύοντας έτσι ισχυρότερη ζήτηση για ελληνικούς τίτλους.

Και τέταρτον, προβιβασμό της Ελλάδας στο γκρουπ των πιο ελκυστικών οικονομιών.

«Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2024 οικοδομεί ένα πιο φωτεινό αύριο για την Ελλάδα και βασίζεται στα εξής γερά θεμέλια», συνεχίζει ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας:

  • Πρώτον, στην ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους.
  • Δεύτερον, στη συνετή δημοσιονομική πολιτική.
  • Κατά τρίτον, στην αύξηση των επενδύσεων.
  • Τέταρτον, στην ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων.
  • Πέμπτον, στη μείωση της ανεργίας σε χαμηλά δεκαπενταετίας.

Έκτον, στην υποχώρηση του πληθωρισμού.

Και επίσης, στην προβλεψιμότητα, καθώς συνεχίζουμε να κάνουμε ό, τι λέμε.

«Πάνω σε αυτά τα γερά θεμέλια», τονίζει ο κ. Πέτσας, «ο Προϋπολογισμός 2024 επιβεβαιώνει ότι η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων».

«Επίσης, προτεραιοποιούμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα με σειρά μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Σύμφωνα με τον γενικό εισηγητή του κυβερνώντος κόμματος, «τα χρήματα από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής συνιστούν κοινωνικό μέρισμα. Γιατί είναι σαφής η δέσμευση του Πρωθυπουργού να επιστρέψουν τα χρήματα αυτά στην κοινωνία,  με καλύτερη δημόσια υγεία, περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας και της άμυνας της Πατρίδας μας».

Η ισόρροπη διάχυση του κοινωνικού μερίσματος στο σύνολο της κοινωνίας επιτυγχάνεται μέσα από πολυεπίπεδες δημοσιονομικές παρεμβάσεις, όπως είναι η αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου των γιατρών του ΕΣΥ και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στους δημοσίους υπαλλήλους.

Παράλληλα, δημοσιονομικές παρεμβάσεις γίνονται  και για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, όπως είναι επέκταση του “market pass” έως τον Δεκέμβριο 2023 για τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές και τον Έβρο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κύριο Πέτσας, δημοσιονομικές παρεμβάσεις γίνονται και για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών των φυσικών καταστροφών, όπως είναι η άμεση κάλυψη των αναγκών για την καταβολή αποζημιώσεων.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κύριος Στέλιος Πέτσας τόνισε πως «από τον Ιούλιο του 2019 η διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί μεθοδικά, με όραμα και με ασφάλεια, το καράβι της Πατρίδας μας σε ένα καλύτερο αύριο.

Ο Προϋπολογισμός του 2024, στηρίζει την εθνική οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με τρόπο που συμβάλλει και στην βιώσιμη ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή.

Έτσι ώστε να μειώνονται οι ανισότητες, να μην μένει κανείς πίσω, να πηγαίνουμε, όλοι μαζί, μπροστά και η Ελλάδα μας ακόμα πιο ψηλά!», κατέληξε ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version