Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το ΕΚΟΜΕ στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Το ΕΚΟΜΕ στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Για ακόμη μια χρονιά το ΕΚΟΜΕ στηρίζει ενεργά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το οποίο πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου στον Πύργο και την Αμαλιάδα, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ.Λεωνίδας Χριστόπουλος, χαιρετίζοντας τη φετινή διοργάνωση τόνισε ότι το Φεστιβάλ αποτελεί ένα νεανικό κύτταρο δημιουργίας και επισήμανε ότι το ΕΚΟΜΕ συμπορεύεται με θεσμούς που στηρίζουν τον κινηματογράφο και τους δημιουργούς ενώ παράλληλα λειτουργούν ως εφαλτήριο για τη νεότερη γενιά κινηματογραφιστών.

Εκτός από τον ψυχαγωγικό του ρόλο, το Φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και νέους από όλη την χώρα να αποκτήσουν κινηματογραφική παιδεία και πρόσβαση σε πολιτιστικά έργα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της ηλικίας τους.

Στο πλαίσιο των δράσεων για επαγγελματίες του κινηματογράφου και της εκπαίδευσης, ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους και η Ματούλα Παπαδημητρίου, από το Τμήμα Έρευνας, Μελετών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΚΟΜΕ, θα υλοποιήσουν, με εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής, το συμπεριληπτικό κινηματογραφικό εργαστήρι “Cin(e)περίληψη στην τάξη”, που περιλαμβάνει βιωματική προβολή ντοκιμαντέρ με εργαλεία προσβασιμότητας και επιλεγμένες δραστηριότητες από τον ομώνυμο οδηγό μελέτης.

Τα στελέχη του ΕΚΟΜΕ θα συντονίσουν επίσης τις κριτικές επιτροπές παιδιών του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Τμήματος. Κατά τη διάρκεια της Camera Zizanio, που εμπνέεται φέτος από τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη «Φτάσε όπου δεν μπορείς», θα παρουσιαστούν 208 ταινίες μικρού μήκους, δημιουργίες παιδιών και νέων από 55 χώρες, σε τρία διαγωνιστικά τμήματα (Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές) και θα λειτουργήσουν κριτικές επιτροπές παιδιών που δεν απονέμουν απλώς βραβεία, αλλά εκπαιδεύουν τα παιδιά που τις απαρτίζουν στην τέχνη του κινηματογράφου, στην κινηματογραφική γλώσσα και κριτική.

Το ΕΚΟΜΕ στηρίζει σταθερά τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και κάθε σύμπραξη με στόχο την υλοποίηση μιας σταθερής και σύγχρονης οπτικοακουστικής και ψηφιακής πολιτικής για τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.