Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με την ηγεσία και μέλη της...

Συνάντηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με την ηγεσία και μέλη της Διεθνούς Ένωσης Εταιριών Κρουαζιέρας.

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη υποδέχτηκε στο Υπουργείο Τουρισμού την ηγεσία και μέλη της Διεθνούς Ένωσης Εταιριών Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association/ CLIA), παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μύρωνα Φλουρή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Marie-Caroline Laurent, Γενική Διευθύντρια Ευρώπης, η Μαρία Δεληγιάννη, Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου, ο Κυριάκος Αναστασιάδης, Στρατηγικός Σύμβουλος MCS Cruises, ο Χρήστος Θεοφιλίδης, CEO της Celestyal Cruises, o Ανδρέας Στυλιανοπουλος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Navigator, η Νομική Σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού Ηλέκτρα Παπαζάχου, καθώς και η Προϊσταμένη Τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού Κατερίνα Κουσουρή.

Συζήτησαν για τον ζωτικό τομέα της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως ήδη βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Το 2022, σημειώθηκε αύξηση 20% στις κλήσεις κρουαζιερόπλοιων σε σύγκριση με το 2019, και το homeporting στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 10% από πέρυσι —τώρα πλέον το 65% των κρουαζιερόπλοιων που εκτελούν δρομολόγια σε ελληνικά ύδατα κάνουν homeport, ή interport, στα ελληνικά λιμάνια.

Στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν την πρόταση Σχεδίου Δράσης της CLIA για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια με βασικούς πυλώνες:

-την επέκταση της τουριστικής σεζόν και ανάδειξη νέων προορισμών

-τη δημιουργία λιμενικών υποδομών και ολοκληρωμένου περιβάλλοντος λειτουργίας

-την ανάπτυξη πρακτικών βιώσιμου τουρισμού

-την ανάπτυξη λύσεων παράκτιας ενεργειακής υποστήριξης

-και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων για τη ναυτική εργασία και τις ευκαιρίες απασχόλησης στον κλάδο της κρουαζιέρας

Η Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε: «Κοινός μας στόχος η ενίσχυση του τομέα της κρουαζιέρας ώστε να ανθίσει περαιτέρω στη χώρα, με άμεσα οικονομικοκοινωνικά οφέλη και θέσεις εργασίας, συνεχίζοντας παράλληλα να προσφέρει μια ολιστική εμπειρία στους ταξιδιώτες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.