Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Όλγα Κεφαλογιάννη: Συνδέουμε το τέλος διαμονής με ανταποδοτικά έργα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συνδέουμε το τέλος διαμονής με ανταποδοτικά έργα

H Υπουργός Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη, σε άτυπη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δράσεις που προγραμματίζονται από  το Υπουργείο.

Πιο συγκεκριμένα η κα. Κεφαλογιάννη στάθηκε

  1. Στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στην Βουλή, με το οποίο θεσμοθετείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού.
  2. Υπογράμμισε ότι στο πρώτο 3μηνο του 2024 θα παρουσιαστεί το ειδικό χωροταξικό για τον Τουρισμό
  3. Για την πυρκαγιά στη Ρόδο, την οποία η υπουργός τη χαρακτήρισε ως μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις. Το υπουργείο, σημείωσε πως, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έστρεψε την προσοχή του στον περιορισμό της αρνητικής δημοσιότητας. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και η αλληλεγγύη που έδειξαν οι κάτοικοι προς τους τουρίστες.
  4. Για τις φωτιές στον Έβρο και την Δαδιά, ανέφερε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου ήδη επεξεργάζονται τα προγράμματα «Έβρος Pass» και «Δαδιά Pass», στα πρότυπα του «Ρόδος Pass». Επίσης, εξετάζεται το «Έβρος Pass» να συνδεθεί και με σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Όσον αφορά το τέλος διαμονής ενημέρωσε πως

  1. Τα υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών εξετάζουν από κοινού να συνδεθεί μέρος του τέλους διαμονής με ανταποδοτικά έργα, και τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που συζητιέται κάτι τέτοιο.
  2. Επίσης ανέφερε πως εξετάζεται από τα δύο υπουργεία και η αναστολή του τέλους διαμονής για τους χειμερινούς μήνες κάθε έτους.

Κρουαζιέρα

  1. Όσον αφορά τον κλάδο της κρουαζιέρας τάχθηκε υπέρ της επιβολής πλαφόν σε κάποιους προορισμούς, όπως για παράδειγμα στη Σαντορίνη.

Υπέρ αυστηρότερων περιορισμών στα Airbnb  

  1. Για τα Airbnb η πρόταση του υπουργείου Τουρισμού προς το υπουργείο Οικονομικών είναι κοντά στις πολύ αυστηρές ρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί σε χώρες του εξωτερικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.