Αρχική Αθλητικά ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΕΓΑΣ Σ ΚΥΡΑΝΑΚΟ

ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΕΓΑΣ Σ ΚΥΡΑΝΑΚΟ

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και Γενικό Συντονιστή του Μαραθωνίου της Αθήνας, Σωτήρη Κυρανάκο, με αφορμή τον 40ο επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Ως Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για τις Ειδικές Μορφές, η Έλενα Ράπτη συζήτησε με τον Σωτήρη Κυρανάκο για το ισχυρό πλεονέκτημα του αθλητικού τουρισμού της χώρας μας στην προώθηση και ισχυροποίηση του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας. Αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ο αγώνας τον οποίο επιθυμούν πάνω από 15 εκατομμύρια δρομείς να πραγματοποιήσουν, έστω μια φορά στη ζωή τους.

Στη φετινή διοργάνωση του Μαραθωνίου θα συμμετέχουν 62.000 δρομείς από 140 χώρες, 8000 μαθητές και 1800 φοιτητές από 110 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο που θα έρθουν στην Αθήνα αποκλειστικά για τη διοργάνωση.

Η Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ έχει σχεδιάσει και πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών που έχουν ως στόχο την προβολή του Μαραθώνιου και της Ελλάδας στο εξωτερικό, με άμεσο αποτέλεσμα στην ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού.

  • Με εξωστρέφεια και στόχο τη συσπείρωση των Ελλήνων ανά τον κόσμο έχει οργανωθεί καμπάνια ενημέρωσης με επίκεντρο την Ελληνική Ομογένεια.
  • Ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε σε συνεργασία με το γραφείο της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο θα προωθήσει την προβολή του μηνύματος για την Πράσινη Ευρώπη.
  • Ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε σε μνημόνια συνεργασίας με τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, ενώ ενημερώθηκαν ταυτόχρονα για τις δράσεις του τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όλης της Ευρώπης.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος αναμένεται να συντελέσει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση και την ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και την προσέλκυση επισκεπτών με υψηλό εισοδηματικό προφίλ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.