Αρχική Rally ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Κάτω από τον Ιερό Βράχο

Η εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί πάντα μια ιδιαίτερη στιγμή. Στα 70 χρόνια ιστορίας του αγώνα ήταν αρκετά τα μέρη της Ελλάδας που φιλοξένησαν την τελετή εκκίνησής του. Όμως, το 2023, στην επέτειο για τον εορτασμό της συμπλήρωσης της έβδομης δεκαετίας του, ήταν «επιβεβλημένο» να ξεκινήσει από τον τόπο από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Η ημέρα ήταν πολύ δύσκολη, καθώς η Ελλάδα μετρούσε τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel. H στιγμή όμως αποδείχθηκε μοναδική. Σε αντίθεση με τις καιρικές συνθήκες που ακόμη επικρατούσαν στην κεντρική Ελλάδα, στην Αθήνα, γύρω από την Ακρόπολη, είχε άπνοια, αραιή συννεφιά και αρκετή υγρασία, με τη βροχή να έχει σταματήσει μόλις λίγο πριν από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Στην ατμόσφαιρα υπήρχε μια ένταση, καθώς οι αυτοκινητάμαξες που θα μετέφεραν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα από τη Λαμία στην Αθήνα, είχαν εγκλωβιστεί -λόγω της κακοκαιρίας- με αποτέλεσμα αρκετά πληρώματα να χρειαστεί να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους από τη Λαμία. Κάποια αυτοκίνητα καθυστέρησαν λίγα λεπτά. Ωστόσο, η εκκίνηση εξελισσόταν στον τηλεοπτικό «αέρα» σε περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο, με τους διοργανωτές και τον Promoter του θεσμού να «ανακατεύουν» επί τόπου τις διελεύσεις για να μη φανεί το πρόβλημα. Λεπτά νωρίτερα, οι κορυφαίοι οδηγοί υπέγραφαν αυτόγραφα στους θεατές που βρέθηκαν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις για να πάρουν μια πρώτη γεύση από τον αγώνα.

Την εκκίνηση τίμησαν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, όπως και ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem. Σύμφωνα με το τελετουργικό, πρώτος στη ράμπα ανέβηκε ο Kalle Rovanpera με το Toyota GR Yaris Rally1, ο οποίος τρεις ημέρες αργότερα πανηγύριζε τη δεύτερη νίκη του επί ελληνικού εδάφους, μετά από εκείνη του 2021.

Ανάμεσα σε εκείνους που «έδωσαν σημαία» ήταν ο συμπατριώτης μας Νικόλας Τομπάζης, ανώτατο στέλεχος της FIA. Ο κ.Τομπάζης έδωσε εκκίνηση στους Αλέξανδρο Τσουλόφτα-Στέλιο Ηλία και Λάμπρο Αθανασούλα-Νίκο Ζακχαίο.

Ο διευθυντής της Formula 1 στη FIA, Νικόλας Τομπάζης σχολίασε: «Η εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις κάτω από τον Ιερό Βράχο είναι μια εμβληματική στιγμή που θυμάμαι από παιδί. Πόσω μάλλον να συμμετέχω σ’ αυτήν και να έχω την τιμή να δίνω εκκίνηση σε ελληνικό πλήρωμα. Ειδικά φέτος, στην επέτειο των 70 ετών. Η παρουσία του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ήταν ενδεικτική της σπουδαιότητας της εκδήλωσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.