Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο...

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο 2ο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο Ναύπακτος 2030.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο 2ο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο Ναύπακτος 2030.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο 2ο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο Ναύπακτος 2030. 

…εάν σήμερα σε πολλά μέρη της Ελλάδας υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι σαν και εσάς, σαν και εμάς απλοί, καθημερινοί, οι οποίοι άρχιζαν να συζητάνε τι θα γίνει, πώς θα ήταν ο τόπος μας το 2030, σήμερα θα ήμασταν στο 2030» κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης,  τ. Βουλευτής Επικρατείας και τ. Σύμβουλος του Πρωθυπουργού   κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο Ναύπακτος 2030 το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Ναυπάκτου στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου στην περιοχή Σκάλας Ναυπακτίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι 75 ομιλητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις τους όσον αφορά την ανθρώπινη πόλη και τον εθελοντισμό, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, τον τουρισμό και την εξωστρέφεια.

Οι περισσότεροι από 780  φυσικοί και ψηφιακοί σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν μέσα από τη δύναμη της τεχνολογίας ενώ έγιναν παράλληλα συνδέσεις με την press area όπου δοθήκαν συνεντεύξεις που προβλήθηκαν τόσο από το διαδίκτυο όσο και όσους παρακολουθούσαν από το αμφιθέατρο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Παπανδρέου «Το συνέδριο το ίδιο αντιπροσωπεύει τις αρχές της αλληλεγγύης που χρειαζόμαστε … Ένα τέτοιο συνέδριο και με τέτοια μυαλά μπορεί να διαμορφώσει σωστές προτάσεις ειδικά αν έχουμε μπροστά μας 7 χρόνια. Το 2030 είναι σωστός στόχος …»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Σπύρος Γεννατάς, Διευθύνων Σύμβουλος Super Cargo Group «Πιστεύω ότι είναι μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής σε έναν πανέμορφο συνεδριακό χώρο εδώ στην Ι.Μ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.»

O κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος, τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και η κα. Γεωργία Ντάναση Λουκοπούλου βραβεύτηκαν για τη διαχρονική προσφορά τους στην πόλη της Ναυπάκτου. Ο κ. Λουκόπουλος δήλωσε: «Να συγχαρώ όλους όσους διοργάνωσαν αυτή τη μεγάλη γιορτή, γιατί γιορτή τη θεωρώ για την πόλη της Ναυπάκτου.»

O κ. Ιωάννης Νταουσάνης παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον κ. Λουκόπουλο και δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και για μένα που έδωσα την πλακέτα στον Παναγιώτη το Λουκόπουλο, με τον οποίο συνεργαζόμαστε για την επόμενη 5ετία, αλλά αυτό προέκυψε από το μεγάλο έργο που έκανε πράγματι την περίοδο που ήταν Δήμαρχος.»

Συγκινητική στιγμή η περίπτωση του Πολύκαρπου (Πωλ) Τσιγγενόπουλου που μετά από τροχαίο έχασε το πόδι του. Μέσα από την καμπάνια ευαισθητοποίησης _ALL 4 PAUL _ που έτρεξε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε μία προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για  να μπορέσει να εξασφαλίσει το  πρόσθετο μέλος που είναι πλέον απαραίτητο προκειμένου να συμμετάσχει στους παραολυμπιακούς αγώνες αλλά  και για την εύρεση μόνιμης εργασίας.

Ο κ. Σοφοκλής Ξυνής, Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή μέσω επιστολής του ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές του συνεδρίου που διεξάγεται στην πόλη της Ναυπάκτου και να τους ευχηθώ για νέες πρωτοβουλίες εθνικής σημασίας στην όμορφη και φιλόξενη αυτή πόλη».

Ο κ. Μάριος Πράσινος, Project Manager της Telematic Medical Applications ΤΜΑ ανέφερε για την εταιρία του: «Σήμερα έχουμε αναπτύξει τα περισσότερα έργα τηλεϊατρικής στην Ελλάδα και έχουμε αναπτύξει το μεγαλύτερο κομμάτι του εθνικού δικτύου τηλεϊατρικής».

Εντυπωσιακή η ομιλία του 16χρονου Αδριανού Μπότσιου, Founder of Green Team & ACS Dynamics ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ναύπακτος 2030, αυτό το συνέδριο συμβάλλει όχι μόνο στην ανάδειξη της Ναυπάκτου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, παρουσιάζοντας καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη της πόλης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της χώρας μας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κυρίου Emmanuel Kampouris, τ. Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των πολυεθνικών εταιριών American Standard, με κύκλο εργασιών 759 εκατομμύρια, συνδέθηκε από τη Νέα Υόρκη και μαζί με τον συνεργάτη του κύριο Michael McClenahan, Vice Chairman and Executive Director of Biblemesh παρουσίασαν το καινοτόμο παγκοσμίως Biblemesh project.

Ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης,  τ. Βουλευτής Επικρατείας και τ. Σύμβουλος του Πρωθυπουργού ανέφερε χαρακτηριστικά «Είδα τον τίτλο 2030 … εάν σήμερα σε πολλά μέρη της Ελλάδας υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι σαν και εμάς, σαν και εσάς απλοί, καθημερινοί, οι οποίοι άρχιζαν να συζητάνε τι θα γίνει, πώς θα ήταν ο τόπος μας το 2030, σήμερα θα ήμασταν στο 2030»

Σημαντική η προσφορά των υποστηρικτών της διοργάνωσης. Με την προσωπική του παρουσία ο κ. Δημήτρης Πολύχρονος, Διευθύνων Σύμβουλος της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου ανέφερε ότι «Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε στο συνέδριο στην πόλη της Ναυπάκτου την οποία αγαπάμε και η οποία μας έχει δώσει συγκινήσεις προσωπικές και επαγγελματικές όλα τα προηγούμενα χρόνια και είμαστε σίγουροι ότι θα μας δώσει και άλλες πολλές μέχρι το 2030 και μετά από αυτό»

Ο κύριος John Pappas, ιδρυτής της Xenex Corp. και τ. Διευθυντής M.I.S. της J.P. Morgan κατέληξε ότι «Αν είναι να κάνουμε τουριστική ανάπτυξη και αν είναι να κάνουμε ανάπτυξη υπερβατικής σε ένα άλλο επίπεδο πρέπει να στηριχθούμε στους δικούς μας ανθρώπους»

Ο κ. Αλέξανδρος  Στρίμπερης, Νομικός & μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ανέφερε ότι «Το συνέδριο για την ανάπτυξη του 2030, είναι ένα συνέδριο ενόρασης του μέλλοντος. Και αυτό το συνέδριο γίνεται σε μία περιοχή που φθίνει παραγωγικά …. Θα πρέπει να αφήσουμε τους πλασματικούς δείκτες και να δούμε τους παραγωγικούς  δείκτες… Εντύπωση μου προκάλεσε ότι δεν βρέθηκαν στο σημερινό συνέδριο τοπικοί βουλευτές της περιοχής και η δημοτική αρχή. Αναρωτιέμαι τους ενδιαφέρει πραγματικά η ανάπτυξη ή τους ενδιαφέρει η συγκυρία, τα ψηφαλάκια και αδιάφοροι για τα προβλήματα του μέλλοντος…»

Ο κ. Σαλαμούρας, CEO της εταιρίας Tasty Fish και τ. Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας αναφέρθηκε στα «Νέα είδη ιχθυοκαλλιέργειας και τα προβλήματα στον κλάδο».

Ο κ. Καλογερόπουλος, Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών παρουσίασε την ενδιαφέρουσα θεματολογία που αφορούσε τον «αθλητικό τουρισμό και τις εξωστρεφείς διοργανώσεις».

O κ. Ιωάννης Νταουσάνης κατά την ομιλία του ανέφερε ότι: «Συγκινήθηκα πραγματικά πάρα πολύ με αυτά που ανέφεραν οι ομιλητές που έκαναν τον χαιρετισμό και για αυτά που είπαν για την πόλη μας τη Ναύπακτο και την ευρύτερη περιοχή και τις προθέσεις τους για το πώς θέλουμε να είναι η Ναύπακτος το 2030. Η Ναύπακτος και η ευρύτερη περιοχή μας περιοχή μας έχει τέτοια συγκριτικά πλεονεκτήματα που αν αξιοποιηθούν σωστά θα μπορούμε το 2030 να μιλάμε για επίτευξη του στόχου του συνεδρίου μας.»

Στο τέλος των εργασιών  του συνεδρίου μας ο 16χρονος Αδριανός Μπότσιος ανακοίνωσε ότι με επίκεντρο τη Ναύπακτο θα πραγματοποιηθεί «εργαστήριο τεχνικής νοημοσύνης και ηθικής για την εκπαίδευση από την πρώτη δημοτικού έως την Τρίτη λυκείου και έτσι θα είναι πρωτοπόρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο η Ναύπακτος».

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο 2ο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο Ναύπακτος 2030.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.