Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με τη Γενική Διευθύντρια του Αρχαιολογικού...

Συνάντηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη με τη Γενική Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γκαδόλου με τη Γενική Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Αναστασία Γκαδόλου

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη συνάντησε τη Γενική Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γκαδόλου στο Υπουργείο Τουρισμού, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, Παναγιώτας Διονυσοπούλου, μετά την επίσημη ανακοίνωση από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ότι το ΑΜΘ αποτελεί το πρώτο μουσείο σταθμό της Ελλάδας, που εντάχθηκε στην Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης Iter Vitis.

Η Γενική Διευθύντρια του Μουσείου ενημέρωσε την Υφυπουργό για τις συλλογές με πολυάριθμα και εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα από τη Μακεδονία που αντικατοπτρίζουν την ιδιαίτερη ιστορική και πολιτισμική σημασία της παραγωγής και κατανάλωσης του κρασιού κατά την αρχαιότητα και την ελληνική κοινωνική συνήθεια του Συμποσίου που διαδόθηκε σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη ως αρμόδια για τις ειδικές μορφές, χαιρετίζει την ένταξη του ΑΜΘ στην Πολιτιστική Διαδρομή Iter Vitis, καθώς η συγκεκριμένη επιτυχία αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο που ισχυροποιεί την υποψηφιότητα της Ελλάδας για τη φιλοξενία του παγκόσμιου συνεδρίου “UNWTO Global Wine Tourism Conference 2024” στη Θεσσαλονίκη, που κατατέθηκε με υπογραφή της και θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και μοχλό εξελίξεων για νέες επενδύσεις στον Οινοτουρισμό.

Η Υφυπουργός Τουρισμού συζήτησε με την Αναστασία Γκαδόλου  για:

  • τη δυνατότητα προβολής που προσφέρει η ένταξη του Μουσείου στην Πολιτιστική Διαδρομή Inter Vitis στη Θεσσαλονίκη διεθνώς και στην ενδυνάμωση του πολιτιστικού και του οινικού τουρισμού στην Ελλάδα
  • τις δυνατότητες συνεργειών με τουριστικούς φορείς με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας
  • τη δημιουργία Πολιτιστικής Διαδρομής με σύνδεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας και με επισκέψιμα οινοποιεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.