Αρχική Δήμοι Stay Active Kefalonia | Η Marketing Greece και οι Δήμοι Κεφαλονιάς ενώνουν...

Stay Active Kefalonia | Η Marketing Greece και οι Δήμοι Κεφαλονιάς ενώνουν δυνάμεις

Θέτοντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης στο επίκεντρο των δράσεων τους οι Δήμοι Κεφαλονιάς διοργανώνουν για πρώτη φορά το φεστιβάλ Stay Active Kefalonia και ενώνουν δυνάμεις με τη Marketing Greece προσκαλώντας το ταξιδιωτικό κοινό να γνωρίσει μια άλλη γοητευτική πλευρά του προορισμού, σε μια εποχή του χρόνου που η φύση στα Επτάνησα είναι στα καλύτερά της.

Ειδικότερα, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου το Stay Active Kefalonia συστήνει στους επισκέπτες τη μοναδική φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό του προορισμού μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο με συναρπαστικές υπαίθριες δραστηριότητες όπως πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Αίνου, αναπόσπαστο τμήμα του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς – Ιθάκης, μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, θαλάσσιο καγιάκ στην παραλία Σπάσματα, το Kefalonia Bike Challenge στον Πόρο, ποδηλασία για παιδιά στην Πλατεία Βαλλιάνου, Giro di Paliki – ποδηλατικός γύρος στο Ληξούρι και το Ainos Mountain Marathon. Παράλληλα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο η ημερίδα «Sustainable Tourism Summit» με θέμα την Βιώσιμη Ανάπτυξη του Τουρισμού στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Με στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και του ενδιαφέροντος για την πρωτοβουλία, αλλά και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Κεφαλονιάς η Marketing Greece έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει μια σειρά δράσεων για το Stay Active Kefalonia που περιλαμβάνουν δημιουργία περιεχομένου (video και φωτογραφικό υλικό), activation με content creators από διεθνείς αγορές καθώς και πρόγραμμα προβολής μέσω των καναλιών επικοινωνίας της Marketing Greece που περιλαμβάνει social media posts, blog post και newsletter.

Ο Νίκος Διαμαντόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece δήλωσε σχετικά «Η πρωτοβουλία των Δήμων Κεφαλονιάς αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα αξιοποίησης των πόρων ενός προορισμού υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία καθώς όλοι οι συμμετέχοντες μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για ένα βιώσιμο μοντέλο τουρισμού».

Η Μαρίνα Βεργωτή, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Αργοστολίου Κεφαλονιάς δήλωσε «Οι Δήμοι Κεφαλονιάς  σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων, τοπικούς φορείς, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αθλητικούς συλλόγους και εθελοντές ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αναδείξουμε τον εναλλακτικό χαρακτήρα του νησιού μας, με την υποστήριξη της Marketing Greece. Η Κεφαλονιά μπορεί να προσφέρει μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων χαρίζοντας στους επισκέπτες της  ξεχωριστές εμπειρίες. Στόχος μας είναι το Stay Active Kefalonia να  γίνει θεσμός συμβάλλοντας ταυτόχρονα σε ένα βιώσιμο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξη».

Δείτε (εδώ) το πρόγραμμα του Stay Active Kefalonia.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.