Αρχική Αυτοδιοίκηση FedHATTA: Συνάντηση με Γ. Αποστολόπουλο και Ν.Κελαϊδίτη για την αναβάθμιση του κέντρου...

FedHATTA: Συνάντηση με Γ. Αποστολόπουλο και Ν.Κελαϊδίτη για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας και Δόμησης του δήμου Αθηναίων και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά», κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο και τον πρόεδρο του ΗΑΤΤΑ και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του ίδιου συνδυασμού, κ. Νικόλα Κελαϊδίτη, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της της Ομοσπονδίας FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε την εξεύρεση τρόπων ανάδειξης και αξιοποίησης επισκέψιμων και μη σημείων της πρωτεύουσας, με στόχο να ενισχυθεί η ελκυστικότητα της Αθήνας ως τουριστικός προορισμός στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό.

Ο κ. Τσιλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης μέτρων καθαριότητας και σηματοδότησης στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρόεδρος της FedHATTA δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για θέματα που αφορούν άμεσα, τους επισκέπτες αυτής της πόλης αλλά και τους πολίτες της, και η λήψη πρωτοβουλιών για αυτά θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας σε όσους κατοικούν τόσο στο ιστορικό κέντρο, όσο και στις γύρω συνοικίες. Επίσης, η ολοκλήρωση των έργων στην Βαλαωρίτου, στη Βουκουρεστίου και στην Πανεπιστημίου θα αποτελέσει  σημείο αναφοράς για την ποιότητα ζωής στην Αθήνα, αλλά θα αναβαθμίσει και τον τουρισμό της πόλης».

Ο κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος δήλωσε: «Τα έργα στον Δήμο της Αθήνας προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και ήδη αποκτούν μορφή. Μεταξύ αυτών, είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του Δήμου της Αθήνας, ώστε να ανταποκρίνονται στην ανάγκη προσαρμογής μας στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων ώστε να μειωθεί το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον».

Από την πλευρά του, ο κ. Κελαϊδίτης, δήλωσε: «Η δημιουργία ενός εξειδικευμένου τουριστικού προϊόντος, που θα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της Αθήνας να θαυμάσουν τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματά της, είναι μέσα στις προτάσεις μου, που κατατέθηκαν και σε αυτή την συζήτηση. Εκτιμώ ότι η ανάδειξη των ιστορικών κτηρίων με έντονο αισθητικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, και η επιμέλεια των προσόψεών τους, θα έχουν άμεσο αντίκτυπο προς αυτή την κατεύθυνση. Αφουγκραζόμενος τις ανάγκες που δημιουργούνται από τις συνθήκες που βιώνουμε στην καθημερινότητα, πρότεινα επίσης την ανάπτυξη των «πράσινων οροφών», μέτρο που θα συμβάλλει στη μείωση των ρύπων και στη βελτίωση των κλιματικών συνθηκών στην πόλη, κάτι που όλοι μας έχουμε ανάγκη».
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.