Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ANIMASYROS 2023 Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

ANIMASYROS 2023 Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

26 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου – Σύρος

#animasyros23

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του ANIMASYROS 2023 στο Νομισματικό Μουσείο:

βραβευμένες ταινίες, διεθνείς καλεσμένοι απ’ όλο τον κόσμο, ειδικά αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, η Αγορά πιο πλούσια από ποτέ και με δύο νέες δράσεις και πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων έρχονται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων!

Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του ANIMASYROS 2023 φιλοξενήθηκε στο Νομισματικό Μουσείο Ιλίου Μέλαθρον, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, καλλιτεχνών, επαγγελματιών του ανιμέισον, υποστηρικτών και φίλων του Φεστιβάλ.

Ο Πρόεδρος του ANIMASYROS, Βασίλης Κ. Καραμητσάνης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης, η οποία είχε ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Ο Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, καλωσόρισε το κοινό στην Αίθουσα των Εσπερίδων του εμβληματικού κτιρίου, έργου του Ερνέστου Τσίλλερ, και – μεταξύ άλλων – αναφέρθηκε στην εξωστρεφή πολιτική του Μουσείου που το καθιστά έναν χώρο ζωντανό, φωτεινό και ανοιχτό σε κάθε μορφή δημιουργικότητας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και απηύθυναν χαιρετισμό η Δρ. Ελένη Δουνδουλάκη, Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και ο Μάρκος Χολέβας, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Η ΔΕΗ, χρυσός χορηγός της φετινής διοργάνωσης του ANIMASYROS, εκπροσωπήθηκε από την Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας, Σοφία Δήμτσα, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να στηρίζουμε και το φετινό ANIMASYROS. Η ενέργεια και η κινούμενη εικόνα είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, όσο η βιώσιμη ανάπτυξη και ο πολιτισμός. Έχουμε δεσμευτεί για συνεχή προσπάθεια βελτίωσης της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξίας που δημιουργούμε και ο πολιτισμός είναι η έκφραση της κοινωνίας.”

 

Βασικό υποστηρικτή του Φεστιβάλ και υποστηρικτή του Pitching Forum της Αγοράς αποτελεί και φέτος η αεροπορική εταιρεία SKY express. Η Γενική Διευθύντρια Βάσω Χριστίδη τόνισε ότι: “Με μεγάλη χαρά συμπορευόμαστε για ακόμα μία χρονιά με το ANIMASYROS και φέρνουμε την Ελλάδα και το νησί της Σύρου στο προσκήνιο. Στη SKY express έχουμε ακόμα ένα λόγο να είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία, καθώς φέτος για πρώτη φορά υποστηρίζουμε μία πολύ δυναμική ενότητα του Φεστιβάλ, το Agora Pitching Forum δίνοντας φτερά στους νέους δημιουργούς για να έχουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες και να συνεχίσουν να πετάνε μακριά με τις ιδέες και τα όνειρά τους.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι πρέσβεις της Λετονίας, της Λιθουανίας, του Ισραήλ και της Βραζιλίας.

 Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους ανιμέισον που δημιούργησαν μέλη της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ANIMASYROS. O Βασίλης Κ. Καραμητσάνης κάλεσε στο βήμα τη Σοφία Θεοδωρή, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ, μαζί με δύο μέλη της κοινότητας, τον Θανάση και τον Παναγιώτη, οι οποίοι μοιράστηκαν την εμπειρία και μίλησαν για το όλο εγχείρημα.

 

Τέλος, η Διευθύντρια του ANIMASYROS Μαρία Ανεστοπούλου και ο Συντονιστής Προγράμματος Στέφανος Άλαν Κόλλιας παρουσίασαν το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ. Μεταξύ άλλων ανέφεραν “Για 6 ημέρες ο κόσμος του ανιμέισον ζωντανεύει στη Σύρο με σχεδόν 300 ταινίες από 53 διαφορετικές χώρες, διεθνείς καλεσμένους, εκπαιδευτικά εργαστήρια, σχολικές προβολές και την Αγορά. Φέτος, σχεδιάσαμε το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ποτέ!”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.