Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στηρίζει ο ΕΟΤ τον Σεπτέμβριο

Σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στηρίζει ο ΕΟΤ τον Σεπτέμβριο

Με τον Σεπτέμβριο να αποτελεί σταθερά έναν «πυκνό» μήνα σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, που συμβάλλουν ενεργά και στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, τις προσεχείς εβδομάδες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ πέντε σημαντικές διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού στην Επίδαυρο, τους Φιλίππους, τα Ιωάννινα, την Κεφαλονιά και την Πρέβεζα.

Πρόκειται για το Epidavros Action 2023, το 5ο «Brevet Φιλίππων / Brevet Philippi», το Ioannina Lake Run, τον 3ο Ainos Mountain Marathon και το αθλητικό συνέδριο «Preveza Sports Tourism Forum».

Ειδικότερα:

To Epidavros Action 2023 διοργανώθηκε στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, με κέντρο την Αρχαία Επίδαυρο, από τον Δήμο Επιδαύρου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και η εταιρεία whynot και περιελάμβανε αγώνες τριάθλου, aquathlon, κολύμβησης και τρεξίματος. Πρόκειται για διοργάνωση η οποία διεξάγεται από το 2014 με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας το δικό της στίγμα στην τριαθλητική κοινότητα. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο πρωτάθλημα τριάθλου WTL (Whynot Triathlon League) και WSL (Whynot Swimming League), και έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΤΟΕ). Σκοπός των διοργανωτών είναι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, η περαιτέρω γνωριμία του ευρύτερου κοινού όλων των ηλικιών με τα συγκεκριμένα αθλήματα, αλλά και η ανάδειξη της περιοχής και των αξιοθεάτων της ως ιδανική για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων.

• Στις 23 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στο Πάρκο Φιλίππων το 5ο Brevet Φιλίππων / Brevet Philippi», ετήσιο ποδηλατικό event που υιοθετεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στο πλαίσιο της Brevet Randonneurs Mondiaux και του Audax Club Parissien, υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece. Αφορά στην διάσχιση 210 χλμ., μέσα από 20 τοπικούς οικισμούς και 7 δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας (Καβάλας, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Παγγαίου, Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης). Στο αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 2.000 άτομα, ενώ η αφετηρία και ο τερματισμός θα λάβουν χώρα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO. Η διοργάνωση θα εμπλουτιστεί με παράλληλες δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα και δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά με θεματικές την ποδηλασία, την κλιματική αλλαγή και την ιστορία, καθώς και με εορταστικές εκδηλώσεις.

Το Ioannina Lake Run θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει τον γύρο λίμνης Παμβώτιδα, απόστασης 30 χλμ., που αποτελεί το βασικό αγωνιστικό event, αγώνες 5 και 10 χλμ., family run, τον πρωτότυπο αγώνα «Μαμά – Καρότσι», τον Παραλίμνιο Δρόμο για ΑμεΑ και αγώνα για μαθητές δημοτικών σχολείων. Επιπρόσθετα, είναι ένα event με περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις, καθώς του αγωνιστικού διημέρου προηγείται η Εβδομάδα Λίμνης με ημερίδες, δράσεις για παιδιά, μουσικές εκδηλώσεις, προβολές, δημιουργικά εργαστήρια, εκθέσεις κ.ά. Συνδιοργανωτές του αγώνα, είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών και σε όλες τις δράσεις αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 3.000 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων και άνθρωποι που θα φτάσουν στα Ιωάννινα από κάθε γωνιά του κόσμου, μαζί με περίπου 7.000 συνοδούς.

Επίσης, στις 24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην Κεφαλονιά ο 3ος Ainos Mountain Marathon, αγώνας ορεινού τρεξίματος, ο οποίος καλύπτει απόσταση 42 χλμ. στον Εθνικό Δρυμό του Αίνου, μέρος του Γεωπάρκου της Κεφαλονιάς που πρόσφατα εντάχθηκε στον σχετικό κατάλογο της UNESCO. Τα μονοπάτια του Αίνου απ’ όπου θα διέλθει ο αγώνας επεκτείνονται σε όλο το βουνό και διασχίζουν ολόκληρη την κορυφογραμμή του, προσφέροντας εκπληκτική θέα τόσο των γύρω νησιών όσο και των βουνών της Στερεάς Ελλάδος και της Πελοποννήσου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και αγώνας δρόμου 10 χλμ., επίσης στα μονοπάτια του Αίνου με αφετηρία το Πυργί και τερματισμό το Διγαλέτο.

Εξάλλου, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε στην Πρέβεζα το πρώτο στη Δυτική Ελλάδα αθλητικό ευρωπαϊκό συνέδριο «Preveza Sports Tourism Forum», που διοργάνωσε η εταιρία Pegasus Media με συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας και υπό την αιγίδα, επίσης, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Επιμελητήριου της πόλης. Στο συνέδριο συμμετείχαν κορυφαίοι δημοσιογράφοι-μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικού Τύπου (AIPS Europe), ακαδημαϊκοί, αθλητές, αθλητικά στελέχη και επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Στις θεματικές ήταν, μεταξύ άλλων, η προώθηση του αθλητικού τουρισμού ως δυναμική πηγή τοπικής ανάπτυξης, αλλά και οι τρόποι συνεργασίας των Δήμων και των Περιφερειών με επαγγελματίες του χώρου και εξειδικευμένες επιχειρήσεις (cluster, tour operators, αεροπορικές εταιρείες κ.ά.), ώστε η Πρέβεζα και η Ήπειρος να καταστούν ένας ανταγωνιστικός προορισμός αθλητικού τουρισμού. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.