Αρχική Δήμοι Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρ. Δήμας στη Δράμα για την έναρξη του 46ου...

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρ. Δήμας στη Δράμα για την έναρξη του 46ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Στην έναρξη του 46ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που διεξάγεται από τη Δευτέρα 4 έως και 10 Σεπτεμβρίου στην Δράμα, παρευρέθη ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας. Το Υπουργείο Πολιτισμού υποστηρίζει έμπρακτά το Φεστιβάλ, το οποίο περιλαμβάνει 182 ταινίες από 41 χώρες.

Tο 46ο DISFF περιλαμβάνει ειδικότερα: 64 ελληνικές ταινίες, 7 διαγωνιστικά τμήματα, σπουδαστικές ταινίες, Cinematherapy, short film hub, networking, workshops, green films, ταινίες για παιδιά, ταινίες από παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως από φέτος, οι δύο (2) ταινίες που θα αποσπούν τις κορυφαίες διακρίσεις στο Εθνικό αλλά και το Διεθνές Διαγωνιστικό του τμήμα, θα εξασφαλίζουν αυτόματα το πολυπόθητο “εισιτήριο” για τη συμμετοχή στη διαδικασία των Όσκαρ®. Η σύνδεση με τα Βραβεία της Ακαδημίας® θα δώσει στο DISFF την επιπλέον ώθηση που χρειάζεται για να επιτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ρόλο του.

Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής του Ελληνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος θα είναι ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος και του Διεθνούς Διαγωνιστικού η ντοκιμαντερίστρια Εύα Στεφανή, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αφιέρωμα στον γερμανικό κινηματογράφο,  ουκρανικές queer ταινίες μικρού μήκους, προβολές animation από την Πορτογαλία και την Ισπανία αλλά και τη δράση «LAGFF Travels to Drama».

Το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα και το Διεθνές Διαγωνιστικό πλαισιώνονται και φέτος από το Διεθνές Σπουδαστικό και το Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα. Παράλληλα, συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία τα διαγωνιστικά προγράμματα  Διεθνές Animation και Short & Green, και βέβαια  το καινοτόμο πρόγραμμα Cinematherapy που και φέτος εντάχθηκε στα σχολεία, ενώ ταξίδεψε εντός κι εκτός συνόρων.

Φέτος εγκαινιάζεται το νέο διαγωνιστικό πρόγραμμα KIDDO με ταινίες για παιδιά και από παιδιά αλλά και το Short Film Hub που φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία –με ακόμα πιο ενδυναμωμένη την παρουσία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η φετινή διοργάνωση, η τέταρτη με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιάννη Σακαρίδη και πρόεδρο τον Γιώργο Δεμερτζή, θα πραγματοποιηθεί, ταυτόχρονα, και σε φυσικούς χώρους και online. Μέσα από την πλατφόρμα οι ταινίες θα είναι προσβάσιμες, με ελεύθερη είσοδο, σε όλη την Ελλάδα.

Το 46ο DISFF θα διεξαχθεί στον κινηματογράφο Ολύμπια και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας (Αίθουσα Αντώνης Παπαδόπουλος), στο θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρος, στον κήπο του πολιτιστικού χώρου ΚΥΚΛΩΨ, και στο καφέ-πολυχώρο Ελευθερία (συμβολή των οδών Βενιζέλου και Κουντουριώτου).

Το Φεστιβάλ Δράμας συνεργάζεται με τους: ΕΚΚ, ΕΚΟΜΕ, RAYCAP, ΚΥΚΛΩΨ (Cyclops), Green Pixel, ΕΡΤ, Finos Film, COSMOTE TV, Onassis Culture και πολλούς ακόμα φορείς, με την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Βουλής των Ελλήνων, και φυσικά του Δήμου Δράμας.

Στην Τελετή Έναρξης απεύθυναν χαιρετισμό και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Μέτιος και ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσακός.

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ανέφερε μεταξύ άλλων πως:

 

«Το Φεστιβάλ της Δράμας έχει εξελιχθεί σε ένα Διεθνές Πολιτιστικό γεγονός τα τελευταία χρόνια, που με αποκορύφωμα φέτος, 2 από τις ταινίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος στην διαδικασία των Οσκαρ. Επιπλέον, από εδώ αναπτύσσονται συνέργειες που βοηθούν στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη όχι μόνο του Ελληνικού κινηματογράφου, αλλά του Ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού ευρύτερα. Ο στόχος της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερο αυτή την συλλογική προσπάθεια.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.