Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ένωσης Μαρινών Ελλάδας και Ένωσης Λιμένων Ελλάδας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ένωσης Μαρινών Ελλάδας και Ένωσης Λιμένων Ελλάδας

Η Ένωση Μαρινών Ελλάδας (Ε.ΜΑ.Ε) έδωσε το παρόν στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στα πλαίσια της οποίας εγκαινίασε μια νέα συνεργασία με την Ένωση Λιμένων Ελλάδας (Ε.ΛΙΜ.Ε.). Οι Πρόεδροι των δύο Ενώσεων είχαν συνάντηση στο περίπτερο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.) στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, όπου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για αμοιβαία επωφελείς δράσεις και πρωτοβουλίες.

Το Μνημόνιο που υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Ε.ΜΑ.Ε., κ. Σταύρο Κατσικάδη και τον Πρόεδρο της Ε.ΛΙΜ.Ε., κ. Θάνο Λιάγκο,  προβλέπει μεταξύ άλλων την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και ιδεών σε τομείς που αφορούν την ανάπτυξη και τον υγιή ανταγωνισμό των τουριστικών και των εμπορικών λιμένων, την βελτίωση των λειτουργικών διαδικασιών και μέτρων για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, των πλοίων και των εγκαταστάσεων, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία εμπορικών και τουριστικών λιμένων, την προώθηση και στήριξη θεσμικών ζητημάτων που απασχολούν τους Ελληνικούς λιμένες.

Οι Πρόεδροι των δύο Ενώσεων με την υπογραφή του Μνημονίου επικύρωσαν τη συνεργασία και το συντονισμό τους σε μια περίοδο όπου το ελληνικό yachting βρίσκεται σε ξεκάθαρη τροχιά ανάπτυξης και ανόδου αλλά και σε ένα μεταίχμιο, αφού, με πρόσφατη διάταξη, αρμοδιότητες του Υπουργείου Τουρισμού που αφορούν στους τουριστικούς λιμένες μεταφέρονται, από 01.01.2025, στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.