Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ι.Ω. ΕΛΚΕΘΕ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ DANIEL ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Ι.Ω. ΕΛΚΕΘΕ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ DANIEL ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Την εξέλιξη της κακοκαιρίας “Daniel” μέσω του Συστήματος ΠΟΣΕΙΔΩΝ παρακολούθησε το κοινό που παραβρέθηκε στο περίπτερο του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!                  

Το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας συμμετείχε στις δράσεις επικοινωνίας στο περίπτερο του ΕΛΚΕΘΕ στην 87η ΔΕΘ παρουσιάζοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Συστήματος ΠΟΣΕΙΔΩΝ που αποτελεί την κύρια εθνική υποδομή εποπτείας των Ελληνικών θαλασσών. Μέσω της ιστοσελίδας του συστήματος https://poseidon.hcmr.gr οι επισκέπτες παρακολουθήσαν σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου “Daniel” και κατάφεραν να αντιληφθούν τα χαρακτηριστικά και την έντασή του.

Επίσης, με διαδραστικό τρόπο παρουσιάστηκαν δύο πολύ επιτυχημένα παραδείγματα μετατροπής ερευνητικών αποτελεσμάτων σε επιχειρησιακά εργαλεία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου:

α) η διαδικτυακή εφαρμογή πιθανολογικής πρόγνωσης θέσης ναυαγού ή/και ακυβέρνητου πλεούμενου που στηρίζει την Έρευνα και Διάσωση στην θάλασσα

β) η διαδικτυακή εφαρμογή πρόγνωσης διασποράς πετρελαιοκηλίδας.

Και οι δύο αυτές υπηρεσίες ήδη παρέχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας από το Σύστημα ΠΟΣΕΙΔΩΝ.

Τις δράσεις του Ι.Ω. – ΕΛΚΕΘΕ και τις δυνατότητες του Συστήματος ΠΟΣΕΙΔΩΝ παρακολούθησαν από πλευράς πολιτικής ηγεσίας: ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία κ. Μάξιμος Σενετάκης και ο υφυπουργός εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Τέλος, το περίπτερο του ΕΛΚΕΘΕ επισκέφθηκαν αντιπροσωπεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας με επικεφαλή τον γενικό γραμματέα καθηγητή Αθανάσιο Κυριαζή καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ Δρ. Αντώνης Μαγουλάς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.