Αρχική UNWTO Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου για την Παγκόσμια Ημέρα...

Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023

Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος

Δήλωση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων – ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού:

«Ο Τουρισμός είναι κύρια πηγή εσόδων, απασχόλησης και ευημερίας με τεράστια συνεισφορά στην κοινωνία και κομβικό ρόλο στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αποτελεί βασική πηγή ανάπτυξης και προόδου, ειδικά σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα και να ενισχύσουν τη φήμη τους και τη θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. 

Σήμερα, ακραία φαινόμενα που αποτελούν τη νέα παγκόσμια πραγματικότητα δοκιμάζουν και τις αντοχές του ελληνικού Τουρισμού. Οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις στη στρατηγική μας προτεραιότητα. Επιβάλλουν να εστιάσουμε στα τοπικά χαρακτηριστικά του κάθε προορισμού με όρους βιωσιμότητας, στις αλλαγές στην ταξιδιωτική συμπεριφορά και ασφαλώς, στη θωράκιση και αναβάθμιση των υποδομών μας.

Ο Τουρισμός έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες όπου η συνεργασία όλων είναι μονόδρομος. Η ΠΟΞ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, εξακολουθεί να υποστηρίζει τη συνένωση δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, να πιστεύει στην τεράστια συμβολή του ελληνικού ξενοδοχείου στη δίκαιη ευημερία για όλους και να επενδύει στο μέλλον της χώρας με μακροχρόνιο θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και στην κοινωνία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.