Αρχική FedHATTA Συνάντηση FedHATTA – Κ. Μπακογιάννη για την αναβάθμιση του Αθηναϊκού τουρισμού

Συνάντηση FedHATTA – Κ. Μπακογιάννη για την αναβάθμιση του Αθηναϊκού τουρισμού

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, πραγματοποίησε την Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού «FedHATTA», με αντικείμενο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας.

Παρών στην συνάντηση ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ, κ. Επαμεινώνδας Μούσιος, ενώ τη FedHATTA εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, και ο Γενικός Γραμματέας της FedHATTA, Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ», κ. Νικόλας Κελαϊδίτης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να βρεθούν τρόποι ώστε να εξυπηρετούνται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι της Αθήνας όσο και η τουριστική κίνηση της πόλης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και η σχετική συζήτηση περιέλαβε όλο το φάσμα των έργων για την ανάπλαση της Αθήνας που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και τα αιτήματα-προτάσεις του κλάδου των τουριστικών γραφείων για παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την τουριστική εικόνα της πόλης και θα διευκολύνουν κατά πολύ την καθημερινότητα των επισκεπτών και των κατοίκων της.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στην ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου και στην ανάπτυξη πεζοδρόμων, όπως της οδού Βουκουρεστίου και άλλων, ενώ επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα έργα υποδομής που εκτελούνται (π.χ. βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων κλπ.) έχουν αρχίσει ήδη να αλλάζουν το πρόσωπο της πόλης.

Η FedHATTA χαιρέτισε τη διάθεση χώρων πάρκινγκ για τα τουριστικά λεωφορεία σε διάφορα σημεία της πόλης, και ειδικά στον χώρο πάρκινγκ της «ΔΟΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ», όπου μπορεί να εξυπηρετηθεί μεγάλος αριθμός οχημάτων κοντά στον κύριο αρχαιολογικό χώρο της πόλης.
Η Ομοσπονδία ζήτησε την υποστήριξη του Δημάρχου για την επίλυση και άλλων προβλημάτων με συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να μπορέσουν τα τουριστικά λεωφορεία να γίνουν ένα φιλικό μέσο μεταφοράς για τους επισκέπτες μιας τουριστικής πόλης όπως η Αθήνα και να τους εξυπηρετούν με μεγαλύτερη αμεσότητα.

Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην συνεργασία που θα έχει η FedHATTA με τον Δήμο της Αθήνας και την ΕΑΤΑ, για περαιτέρω προβολή και υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος της πρωτεύουσας με στόχο μια βιώσιμη τουριστική πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.