Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επιχορηγήσεις και παροχή αιγίδας ύψους 400.000 ευρώ από το ΥΠΠΟ για την...

Επιχορηγήσεις και παροχή αιγίδας ύψους 400.000 ευρώ από το ΥΠΠΟ για την ενίσχυση και ανάδειξη της τέχνης του Κινηματογράφου και των Οπτικοακουστικών Μέσων

Celestyal Cruises

Εγκρίσεις συνολικού ύψους 400.000 ευρώ ανακοινώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά από πρόσκληση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟ, στις 8 Φεβρουαρίου 2023, για επιχορήγηση ή/και παροχή αιγίδας Κινηματογραφικών και Οπτικοακουστικών Δράσεων και Κινηματογραφικών Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟ υποβλήθηκαν συνολικά 52 προτάσεις εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 36 .

Η πρόσκληση έχει ως στόχο την προώθηση και την υποστήριξη κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών δράσεων, όπως ημερίδες, συμπόσια, εκπαιδευτικά προγράμματα, συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις κ.ά., καθώς και των κινηματογραφικών φεστιβάλ, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή Κινηματογράφου για την αξιολόγηση αιτημάτων  επιχορήγησης ή/και παροχής αιγίδας  αποτελούμενη από τους :

  • Μάριο Κωστάκη, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ
  • Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΥΠΠΟΑ
  • Έλενα Νεοφωτίστου, δημοσιογράφο

4) Βασίλη Τερζόπουλο, προγραμματιστή φεστιβάλ – συγγραφέα

5) Ελένη Χανδρινού, σύμβουλο – παραγωγό οπτικοακουστικών

μελέτησε διεξοδικά τα αιτήματα και γνωμοδότησε ομόφωνα για την οικονομική ενίσχυση ή/και παροχή αιγίδας κατά περίπτωση σε 36 φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.