Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συλλυπητήριο μήνυμα της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού για την απώλεια του Μιχάλη...

Συλλυπητήριο μήνυμα της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού για την απώλεια του Μιχάλη Μπουρμπούλη

Μιχάλης Μπουρμπούλης

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την εξής δήλωση:

«Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 84 ετών, άφησε σήμερα ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, τελευταίος, μίας σπουδαίας γενιάς δημιουργών. Ήταν μία  ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο του  έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, καθώς οι στίχοι του έγιναν καθρέφτης μίας ολόκληρης εποχής. Την σηματοδότησε ως ανανεωτής του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, συνεργαζόμενος  με τους  μεγάλους συνθέτες και με τις σημαντικότερες φωνές.  Έγραψε τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες και θα μας συντροφεύουν για πάντα. Ο ίδιος, άνθρωπος που έζησε με απλότητα και ευγένεια, χαμογελαστός και προσηνής, αντλούσε τα θέματα του από την καθημερινότητα, προσφέροντας αισιοδοξία και χαρά. Έγραψε θεατρικά έργα που ανέβηκαν στη σκηνή, ενώ οι αναλύσεις του για ζωγράφους και γλύπτες της σύγχρονης Ελλάδας αποδίδουν την ευαισθησία με τη οποία προσέγγιζε την Τέχνη. Τον ευχαριστούμε για τη προσφορά του στον Πολιτισμό. Στους φίλους του και στην οικογένεια του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια»

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα της μουσικής. Ένας σπουδαίος στιχουργός και συγγραφέας που κατάφερε να συνδέσει το όνομα του μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού, της τέχνης και του Πολιτισμού γενικότερα. Αφιερώθηκε στο έργο του, άφησε το στίγμα του στην εποχή του και συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές, ενώ έχει εκδώσει αρκετά μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.