Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Προβολή Αθήνας και Θεσσαλονίκης στην Ολλανδία ως ιδανικών προορισμών για ψηφιακούς νομάδες

Προβολή Αθήνας και Θεσσαλονίκης στην Ολλανδία ως ιδανικών προορισμών για ψηφιακούς νομάδες

Όλο και περισσότεροι Ολλανδοί ακολουθούν τα τελευταία χρόνια τη διαρκώς αυξανόμενη τάση για τηλεργασία ως ψηφιακοί νομάδες (digital nomads), συνδυάζοντας τη δουλειά τους με διακοπές. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αποτελούν παγκοσμίως την 9η αγορά στην κατηγορία αυτή, με συνολικά 1,037 εκατ. ψηφιακούς νομάδες.

Για τον λόγο αυτόν, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών διοργάνωσε από τις 28 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των Ολλανδέζων bloggers Alieke Ingerman και Danielle Dom από το blog «Working Remotely» (workingremotely.nl), που ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών σε εταιρείες και επαγγελματίες για τη ζωή των ψηφιακών νομάδων σε άλλες χώρες.

Σκοπός του press trip ήταν η προβολή των δύο πόλεων ως ιδανικών προορισμών για την προσέλκυση digital nomads στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ταυτόχρονα η ανάδειξη του ελληνικού τρόπου ζωής και των πολυάριθμων επιλογών που προσφέρει η χώρα μας στους επισκέπτες.

Κατά την παραμονή τους στις δύο πόλεις, οι Ολλανδέζες bloggers είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν διάφορα σημεία συνάντησης για ψηφιακούς νομάδες (co-working spaces, all-day cafès κ.ά.), να περιηγηθούν στα κυριότερα αξιοθέατά τους, να γνωρίσουν το πολιτιστικό τους απόθεμα, τις επιλογές νυχτερινής διασκέδασης και την τοπική γαστρονομία και να πραγματοποιήσουν σύντομες εκδρομές στις γύρω περιοχές και δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στον Όλυμπο και κολύμπι στη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Στη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ελλάδα ανάρτησαν ποικίλα posts και stories στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το προσεχές διάστημα θα δημοσιεύσουν σχετικά άρθρα στο «Working Remotely», καθώς και στο blog της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών https://ilovegriekenland.nl. Ακόμα, θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους από την Ελλάδα στους επισκέπτες τις έκθεσης τουρισμού Vakantiebeurs, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουτρέχτη από τις 11 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών προγραμματίζει το επόμενο διάστημα αντίστοιχες δράσεις για την προώθηση της Ελλάδας στους ψηφιακούς νομάδες, με διοργάνωση fam trips στην Κρήτη, την Ρόδο, την Σαντορίνη κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.