Αρχική Περιφέρειες Επικαιροποίηση της στρατηγικής «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Επικαιροποίηση της στρατηγικής «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, συναντήθηκε σήμερα με του Γενικούς Διευθυντές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βλάχο Νικόλαο, Γιάντση Απόστολο, Μιχαηλίδη Κωνσταντίνο, Μπαλλά Καλλιόπη, Στεργιάδη Χαράλαμπο, Τερτιβανίδη Κωνσταντίνο και τους υπεύθυνους σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος Νάντια Μπέσσα και Δημήτρη Ουτιτούδη για την επικαιροποίηση της Στρατηγικής «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη».
 
Η επικαιροποίηση της στρατηγικής στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 αφορά στην πλήρη εναρμόνισή της με τους στόχους του νέου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, οι οποίοι έχουν πέντε κύριους κατευθυντήριους άξονες:
 
1.Μια πιο “έξυπνη” Ευρώπη, μέσω της καινοτομίας, της ψηφιοποίησης, του οικονομικού μετασχηματισμού και της στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
2.Μια πιο “πράσινη” Ευρώπη, χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που εφαρμόζει τη συμφωνία του Παρισιού και επενδύει στην ενεργειακή μετάβαση, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.
3.Μια πιο “συνδεδεμένη” Ευρώπη, με στρατηγικά δίκτυα μεταφορών και ψηφιακά δίκτυα.
4.Μια πιο κοινωνική Ευρώπη, που υλοποιεί τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων και στηρίζει την ποιοτική απασχόληση, την εκπαίδευση, τις δεξιότητες, την κοινωνική ένταξη και την ίση πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.
5.Μια Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες, με τη στήριξη των αναπτυξιακών στρατηγικών, που καταρτίζονται σε τοπικό επίπεδο, όπως και της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης σε όλη την ΕΕ.
 
Το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης “Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη”, ήταν το βασικό εργαλείο της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, για τη λειτουργία του μοντέλου της μητροπολιτικής διοίκησης. Το πρόγραμμα συνεχίζεται  στο νέο ΕΣΠΑ, με ακόμη περισσότερους πόρους και με τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων Δήμων, που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής.
 
Κεντρικός στόχος είναι η αντιμετώπιση των οικονομικών, κοινωνικών, δημογραφικών, περιβαλλοντικών και κλιματικών προκλήσεων στο αστικό περιβάλλον.
 
Για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, που αφορούν στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους καλούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα thma.gov.gr.
 

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες της για την άψογη συμπόρευση που είχαν μέχρι σήμερα στην υλοποίηση του προγράμματος  εξέφρασε την ικανοποίηση της για την επιτυχία του μοντέλου μητροπολιτικής διοίκησης.
«Η επιτυχία είναι πολλαπλή. Με την διορατικότητα του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα μοναδικό πανελλαδικά  μοντέλο συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης και ευχαριστώ όλους τους δημάρχους. Αυτά τα αποτελέσματα τα πετυχαίνουμε όλοι μαζί. Βλέπουμε έργα να υλοποιούνται προς όφελος του πολίτη . Αυτή η επιτυχία, μας γεμίζει αισιοδοξία και είναι κινητήριος δύναμη της επέκτασης το προγράμματος στη νέα περίοδο, σε νέα έργα με επιπλέον πόρους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.