Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά PwC Ελλάδας | Ξεκινά η λειτουργία του νέου, διεθνούς Κέντρου για Θετικό...

PwC Ελλάδας | Ξεκινά η λειτουργία του νέου, διεθνούς Κέντρου για Θετικό Επιχειρείν απέναντι στη Φύση

PwC Ελλάδας
Celestyal Cruises

To 55% του παγκόσμιου ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 58 τρισ. δολάρια, είναι εκτεθειμένο σε σημαντικούς κινδύνους που σχετίζονται με τη φύση, εφόσον δεν αναληφθεί άμεσα δράση.

  • Η PwC αναμένεται να διπλασιάσει μέσα στο επόμενο 12μηνο την ομάδα των εμπειρογνωμόνων της για θέματα που αφορούν τη φύση.
  • Αναβάθμιση των δεξιοτήτων 328.000 εργαζομένων παγκοσμίως, αξιολόγηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου της PwC σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και ενσωμάτωση στρατηγικών υπέρ της προστασίας της φύσης στις παρεχόμενες υπηρεσίες, ως μέρος της ευρύτερης ευαισθητοποίησης της εταιρείας σε θέματα κλίματος και αειφορίας.

Αξιοποιώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει για περισσότερο από μία δεκαετία στην ανάληψη πρωτοβουλιών για το κλίμα, η PwC ενισχύει τις ικανότητές της σε σχέση με τη φύση και τη βιοποικιλότητα. Και αυτό, καθώς σύμφωνα με σχετική έρευνα του οργανισμού που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, το 55% του παγκόσμιου ΑΕΠ είναι εκτεθειμένο σε σημαντικούς φυσικούς κινδύνους. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας δέσμης πρωτοβουλιών της εταιρείας, η PwC εγκαινίασε πρόσφατα ένα νέο, διεθνές Κέντρο για την ανάπτυξη του Θετικού Επιχειρείν απέναντι στη Φύση με την ονομασία Centre for Nature Positive Business. Συγχρόνως, παρέχοντας εκπαίδευση με αντικείμενο τη διατήρηση της φύσης, η PwC συμβάλλει στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της, που αριθμεί 328.000 άτομα, με στόχο την καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων στη φύση και τη συνεργασία με τους πελάτες για την επίτευξη θετικών προς το περιβάλλον αποτελεσμάτων.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αναλαμβάνεται παράλληλα με τη δημοσίευση της τελευταίας ανάλυσης της εταιρείας σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας η παρακμή της φύσης εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία και την κοινωνία γενικότερα, εάν οι οργανισμοί δεν προβούν άμεσα σε μεταβολή των πρακτικών τους. Περισσότερο από το μισό (55%) του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) –που ισοδυναμεί με 58 τρισεκατομμύρια δολάρια– εξαρτάται σε μέτριο ή σε μεγάλο βαθμό από τη φύση, έναντι 44 τρισ. δολαρίων το 2020. Αντίστοιχα, όλοι ανεξαιρέτως οι 163 οικονομικοί τομείς που αναλύθηκαν από την PwC εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη φύση, τουλάχιστον σε κάποιο κομμάτι της αλυσίδας αξίας τους.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η υγεία των φυσικών οικοσυστημάτων και η βιοποικιλότητα έχουν εκτεταμένες επιπτώσεις, καθώς περισσότερο από το ήμισυ (50,6%) της αγοραίας αξίας των εισηγμένων εταιρειών σε 19 μεγάλα χρηματιστήρια εκτίθεται σε σημαντικούς κινδύνους που σχετίζονται με τη φύση.

Σύμφωνα με τον Will Jackson-Moore, Global Sustainability Leader της PwC: «Η φθίνουσα υγεία των φυσικών οικοσυστημάτων αποτελεί μία από τις πιο πιεστικές προκλήσεις για τον πλανήτη σήμερα. Η μετατόπιση των δημογραφικών και βιομηχανικών πρακτικών και το μεταβαλλόμενο παγκόσμιο κλίμα απειλούν να διαβρώσουν τα θεμέλια των οικονομιών, των μέσων διαβίωσης, της υγείας και της ποιότητας ζωής παγκοσμίως. Γεγονός, που προκαλεί τεράστιους κινδύνους για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία συνολικά. Η επιτακτική ανάγκη είναι σαφής: εάν οι οργανισμοί θέλουν να μετριάσουν τις επιπτώσεις τους στη φύση, να διαχειριστούν τους κινδύνους και να προσφέρουν σταθερά αποτελέσματα –όχι μόνο για τις δραστηριότητές τους αλλά για τον πλανήτη μας και την κοινωνία γενικότερα– πρέπει να τροποποιήσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα τώρα. Εμείς, ως PwC, δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας σε αυτό το ταξίδι.»

Η PwC ενισχύει τις δυνατότητές της για να συμβάλλει στην επιτάχυνση μιας θετικής προς τη φύση μετάβασης με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Το νέο, διεθνές κέντρο Κέντρο της PwC με στόχο την ανάπτυξη Θετικού Επιχειρείν απέναντι στη Φύση θα συγκεράσει και θα επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητες της εταιρείας αναφορικά με τη φύση σε διεθνές επίπεδο, σε τομείς όπως η βιοποικιλότητα, οι υδάτινοι πόροι, η αναγεννητική γεωργία και η δασοκομία. Επιπλέον, εντός του επόμενου έτους, η εταιρεία θα διπλασιάσει τον αριθμό των εμπειρογνωμόνων που διαθέτει σε θέματα που σχετίζονται με τη φύση φτάνοντας συνολικά τους 1.000. Τα εξειδικευμένα σε θέματα φύσης στελέχη της PwC απασχολούνται σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως η θετική προς τη φύση στρατηγική και ο μετασχηματισμός, η διαχείριση κινδύνων και η υποβολή εκθέσεων που αφορούν τη φύση, η τεχνολογία της φύσης, τα δεδομένα και οι μετρήσεις καθώς και η χρηματοδότηση και η διαχείριση κεφαλαίων με συναφών με τη φύση.

Η PwC θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες του συνόλου του ανθρωπίνου δυναμικού της ενώ συνεχίζει να επεκτείνει τις παγκόσμιες συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.