Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά PwC Ελλάδας | Εκπαιδευτική εκδήλωση στην Πάτρα με στόχο την ευαισθητοποίηση των...

PwC Ελλάδας | Εκπαιδευτική εκδήλωση στην Πάτρα με στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης

Celestyal Cruises

Εκπαιδευτική εκδήλωση με τίτλο “Safe Internet, Safer Kids” διοργάνωσεη PwC Ελλάδας στο PwC Technology & Innovation Hub στην Πάτρα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης των παιδιών στο διαδίκτυο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες και παρουσιάσεις στελέχη της PwC, ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας και τοπικοί φορείς της Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν αναλυτικά τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, τρόποι προστασίας των παιδιών κατά τη ρύθμιση νέων συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο, συμβουλές για την αντιμετώπιση φαινομένων σχολικού εκφοβισμού (cyberbullying) και «ελέγχου» συνομιλιών σε ψηφιακό περιβάλλον διαδικτυακών παιχνιδιών (chat).

Επιπλέον, συζητήθηκε εκτενώς και η ασφαλής χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δόθηκαν στους γονείς συμβουλές για τη σωστή προσέγγιση των παιδιών τους και την αποτελεσματική επικοινωνία.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής ευθύνης που πραγματοποιεί η

PwC Ελλάδας και είναι εναρμονισμένη με τη φιλοσοφία της εταιρείας, αλλά και ειδικότερα του γραφείου-δορυφόρου της στην Πάτρα που φιλοξένησε την εκδήλωση. Βασικές επιδιώξεις της PwC Ελλάδας αποτελούν η ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και ο σχεδιασμός δράσεων που προωθούν και ενισχύουν τη διείσδυση των πλέον εξελιγμένων ψηφιακών τεχνολογιών στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας αξιοποιώντας τα υφιστάμενα τοπικά τεχνολογικά οικοσυστήματα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Αστυνομική Υποδ/νση

Πάτρας, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Πάτρας. Με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την ασφάλεια των πληροφοριών και τους τρόπους προστασίας των παιδιών από τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο συμμετείχε και το μη κερδοσκοπικό σωματείο ISC² Hellenic Chapter, επίσημο παράρτημα του International Information System

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.