Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά PwC Ελλάδας| Σύναψη συνεργασίας με το NED Club και Παρουσίαση Family Business...

PwC Ελλάδας| Σύναψη συνεργασίας με το NED Club και Παρουσίαση Family Business Survey

Celestyal Cruises

PwC Ελλάδας: Σύναψη συνεργασίας με το NED Club για την ενίσχυση των μελών των διοικητικών συμβουλίων σε κρίσιμα ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης

  • Από κοινού υλοποίηση στοχευμένων δράσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των μελών των διοικητικών συμβουλίων εταιρειών στην Ελλάδα
  • Πρώτη επίσημη παρουσίαση των ευρημάτων της 11ης Παγκόσμιας Έρευνας Οικογενειακών Επιχειρήσεων της PwC με θέμα: «Οικογενειακές επιχειρήσεις: Νέες τάσεις στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τα ενδιαφερόμενα μέρη»

Τη μεταξύ τους συνεργασία, ανακοινώνουν η PwC Ελλάδας, ηγέτιδα στον χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών και η Ελληνική Λέσχη Μη-Εκτελεστικών Μελών Διοικητικών Συμβουλίων – NED Club με αντικείμενο την ενδυνάμωση των διοικητικών συμβουλίων μέσω και της επιμόρφωσης των μελών τους με στόχο την κατανόηση της καλής εταιρικής διακυβέρνησης και τη βελτίωση των γνώσεων και ικανοτήτων τους. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι δύο φορείς έχουν συμφωνήσει στην υλοποίηση στοχευμένων δράσεων, συνεδρίων, workshops και ημερίδων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των μελών των διοικητικών συμβουλίων εταιρειών στην Ελλάδα, με στόχο την προώθηση βέλτιστων πρακτικών, τη διάδοση ιδεών μεταξύ στελεχών, τη διεξαγωγή ερευνών και αναλύσεων, καθώς και την ενθάρρυνση του ενεργού διαλόγου.

O Κώστας Περρής, Partner, Consulting Leader της PwC Ελλάδας δήλωσε αναφορικά με τη συνεργασία «Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο, η συνεχής εξέλιξη και ενδυνάμωση των στελεχών οφείλει να είναι ύψιστη προτεραιότητα των επιχειρήσεων. Ειδικά για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, η συνεχής αναβάθμιση των γνώσεων αλλά και των δεξιοτήτων είναι επιβεβλημένη. Για τον λόγο αυτό, ως PwC Ελλάδας επενδύουμε σε δράσεις που προάγουν την εκπαίδευση των στελεχών μας και ενισχύουν τις γνώσεις τους, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Χάρη στη συνεργασία μας με το NED Club επεκτείνουμε την ευκαιρία και τη δεξαμενή της γνώσης και σε άλλες εταιρείες, προσφέροντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας σε μη εκτελεστικά μέλη διοικητικών συμβουλίων. Παράλληλα, θέτουμε το παράδειγμα και προς άλλες ηγέτιδες εταιρείες, ώστε να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο εκπαιδεύοντας αντίστοιχα στελέχη».

Από τη μεριά της η Λήδα Κοντογιάννη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του NED Club, ανέφερε: «H αποστολή του NED Club είναι να προωθεί τα υψηλότερα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης και να διασφαλίζει ότι τα μη εκτελεστικά μέλη των διοικητικών συμβουλίων  είναι εφοδιασμένα με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την αποτελεσματική εκπλήρωση του ρόλου τους. Η PwC θα συμβάλει με την εμπειρία και τεχνογνωσία της στην παροχή εξειδικευμένης γνώσης και κατάρτισης προσαρμοσμένης στις τρέχουσες ανάγκες των  διοικητικών  συμβουλίων».

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, πραγματοποιήθηκε στις 25/05/2023 εκδήλωση του NED Club σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και τη συμμετοχή της PwC Ελλάδας με τίτλο «Οικογενειακές επιχειρήσεις και σύγχρονη διακυβέρνηση: Εμπιστοσύνη – Μετασχηματισμός – Διαδοχή».

Στην εκδήλωση, πραγματοποιηθήθηκε και η πρώτη παρουσίαση των ευρημάτων της 11ης Παγκόσμιας Έρευνας Οικογενειακών Επιχειρήσεων της PwC με θέμα: «Οικογενειακές επιχειρήσεις: Νέες τάσεις στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τα ενδιαφερόμενα μέρη» με έμφαση στις ελληνικές επιχειρήσεις ενώ θα αναπτυχθούν οι νέες τάσεις στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των οικογενειακών επιχειρήσεων και των ενδιαφερόμενων μερών τους.

Σχετικά με την έρευνα

Η Παγκόσμια Έρευνα της PwC «11th Global Family Business Survey 2022, Transform to Build Trust», διεξήχθη μεταξύ 2.043 οικογενειακών επιχειρήσεων σε 82 χώρες, μέσω συνεντεύξεων διάρκειας 25 περίπου λεπτών. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Οκτωβρίου 2022-Ιανουαρίου 2023, με στόχο να κατανοηθούν οι ανησυχίες των επιχειρήσεων αυτών, σε μείζονα καθημερινά ζητήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.