Αρχική Βιωσιμότητα Γιατί χρειάζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υιοθετούν ESG πρακτικές; 3o Athens...

Γιατί χρειάζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υιοθετούν ESG πρακτικές; 3o Athens ESG Forum στις 20 Ιουνίου

Το Athens ESG Forum, διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 20 Ιουνίου (9πμ-6μμ, Sofitel Athens Airport) και προσεγγίζει ολιστικά το θέμα της μετάβασης σε ένα οικονομικό μοντέλο βασισμένο στις αρχές της βιωσιμότητας.

Ειδική μνεία στο συνέδριο θα γίνει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αποτελούν ένα αναπόσπαστο γρανάζι για την ομαλή λειτουργία της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας. Παρά την τεράστια επίδρασή τους όμως, ελάχιστες από αυτές εφαρμόζουν αρχές βιωσιμότητας στις επιχειρηματικές πρακτικές τους. Βασικοί λόγοι είναι η έλλειψη χρόνου, γνώσης και πόρων. Ωστόσο, θέλοντας και μη, η μεγάλη αλλαγή έρχεται και για τις ΜμΕ, με αφετηρία τις οδηγίες Υποβολή Εκθέσεων για την Εταιρική Βιωσιμότητα (CSRD) και Δέουσα Επιμέλεια για την Εταιρική Βιωσιμότητα (CSDD). Στο νέο κανονιστικό πλαίσιο, εφόσον απαιτηθεί, οι εταιρείες πρέπει να αποδεικνύουν ότι ενσωματώνουν με επιτυχία τους κινδύνους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όσες εταιρείες αποτύχουν να ανταποκριθούν στις επιταγές της βιωσιμότητας, σύντομα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και μειωμένης πρόσβασης στη χρηματοδότηση. Εξασφαλίστε μια θέση στο συνέδριο σήμερα, αξιοποιώντας το Early Bird!

Στο 3o Athens ESG Forum θα αναλυθεί εκτενώς το θέμα ESG και ΜμΕ με τη δημιουργία ενός πρακτικού roadmap για τις απαιτούμενες ενέργειες και την προετοιμασία, ώστε να μην μείνουν πίσω στις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.