Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Ελλάδα ως ιδανικός τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο, παρουσιάστηκε στη...

Η Ελλάδα ως ιδανικός τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο, παρουσιάστηκε στη Στοκχόλμη

Celestyal Cruises

Η Ελλάδα ως ιδανικός τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο, παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην Β2C υπαίθρια εκδήλωση για συνταξιούχους «Seniordagen 2023», που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Kungsträdgården της Στοκχόλμης, 9 Μαΐου 2023.

Πρόκειται για ετήσια εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται από το 2015, αποκλειστικά σχεδιασμένη για το εξειδικευμένο κοινό των συνταξιούχων της Σουηδίας (Silver Generation), το οποίο ανέρχεται σε 2.000.000 άτομα περίπου και οι οποίοι κατέχουν περίπου το 70% του διαθέσιμου εισοδήματος της χώρας.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε για πρώτη φορά στην εκδήλωση με περίπτερο 48 τ.μ., στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με στόχο την προβολή του τουριστικού προϊόντος ης Ελλάδας, μέσω της ανάδειξης των θεματικών και ειδικών μορφών τουρισμού σε εξειδικευμένο κοινό.

Συνεκθέτες του ΕΟΤ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λουτρακίου, η ΄Ενωση Ξενοδόχων Λουτρακίου, καθώς και το Grand Resort Lagonissi, οι οποίοι προσφέρουν ειδικά θεματικά τουριστικά προϊόντα, όπως ιαματικά λουτρά και τουρισμό ευεξίας, γαστρονομικό και οινικό τουρισμό, τουρισμό δραστηριοτήτων.

Σημαντική υπήρξε η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των επισκεπτών, που σύμφωνα με τους διοργανωτές ανήλθε σε περίπου 25.000 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων ήταν ηλικίας άνω των 60+ (συνταξιούχοι). Οι περισσότεροι εξ αυτών ταξιδεύουν έως και 3 φορές τον χρόνο καθώς διαθέτουν ελεύθερο χρόνο αλλά και ικανό εισόδημα .

Ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό έδειξε ενδιαφέρον για νέους προορισμούς, χωρίς συνωστισμό, όπου θα έχουν τη δυνατότητα -πέρα από την θάλασσα και τον ήλιο- να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας κοντά στη φύση (π.χ. προορισμοί για Hiking, Gastonomy, Wellness κ.λ.π.).

Το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σουηδία κ. Ανδρέας Φρυγανάς ο οποίος συναντήθηκε και συνομίλησε με τους εκπροσώπους των προορισμών που συμμετείχαν.

Η δράση προβλήθηκε πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, στην ειδική έκδοση “Det Ljuva Livet” (The Good life), η οποία κυκλοφόρησε ως «ένθετο» στην ευρείας κυκλοφορίας Εφημερίδα της Σουηδίας Dagens Nyheter (DN) με κυκλοφορία 283.000 φύλλα και κοινό 51% γυναίκες και 49% άνδρες ηλικίας 40-65 ετών.

Στο pre-event της εκδήλωσης την Δευτέρα 8 Μαΐου2023, παρουσία εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς της Σουηδίας, Τ.Ο.’s, δημοσιογράφων καθώς και μελών της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Σουηδία, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του ΕΟΤ για την Ελλάδα ως ιδανικού προορισμού διακοπών καθώς και των προορισμών της Κεντρικής Μακεδονίας και της Κορινθίας σε συνδυασμό για την τοπική γαστρονομία τους , τα ιαματικά λουτρά και άλλες δραστηριότητες θεματικού τουρισμού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.