Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας GRECIAN TRAVEL και του Σωματείου

Δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας GRECIAN TRAVEL και του Σωματείου

Celestyal Cruises

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων της εταιρείας GRECIAN TRAVEL

” Άκυρες και καταχρηστικές κρίθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών οι απολύσεις των εργαζομένων του GRECIAN TRAVEL, στο οποίο κατέφυγαν οι εργαζόμενοι με την στήριξη του σωματείου.

Η απόφαση αυτή δικαίωσε τους εργαζόμενους του GRECIAN TRAVEL,αναγνωρίζοντας τις ευθύνες του ιδιοκτήτη αναφορικά με τις αυθαίρετες και παράνομεςαπολύσεις που πραγματοποίησε μη καταβάλλοντας τις νόμιμες αποζημιώσεις καθώς και μέρος των δεδουλευμένων.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή κρίνονται άκυρες όλες οι απολύσεις των εργαζομένων, και η εταιρεία υποχρεούται να καταβάλει σε όλους τους απολυμένους μισθούς υπερημερίας, οφειλόμενους μισθούς και αποζημιώσεις.

Πρόκειται για απολύσεις που δεν στηρίζονταν ουσιαστικά στα επιχειρήματα περί οικονομικών προβλημάτων, αφού την περίοδο εκείνη η συγκεκριμένη εταιρεία, (όπως και όλες οι άλλες του κλάδου) έτυχαν της απόλυτης οικονομικής στήριξης μέσω προκαταβολών, προγραμμάτων, απαλλάχθηκαν εξ ολοκλήρου από το εργατικό κόστος κατά την περίοδο της πανδημίας και έλαβαν πολλές κρατικές διευκολύνσεις. Επιπροσθέτως, ο τουρισμός όλη αυτή την περίοδο κινείται ανοδικά και τείνει να φτάσει την χρυσή εποχή του τουρισμού 2019 οπού οι τουριστικές εταιρείες κατέγραψαν ρεκόρ κερδών.

Να σημειώσουμε ότι ο εργοδότης Ντιναπόγιας Παύλος με εξώδικο είχε απειλήσει το σωματείο με αγωγή για προσβολή και συκοφαντική δυσφήμιση αν δεν ανακαλέσει την ανακοίνωση στήριξης στους εργαζομένους και τη βοήθεια και οργάνωση του αγώνα τους για δικαίωση απέναντι στις αυθαιρεσίες του εργοδότη.


Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι δεν θα επιτρέψουν να υπάρξουν τέτοιου είδους φαινόμενα στον κλάδο του τουρισμού και με κάθε τρόπο θα αγωνίζονται με το σωματείο για να προστατέψουν και να διασφαλίσουν τα δικαιώματα τους.

Το σωματείο θα μείνει δίπλα στους εργαζόμενους έως ότου καταβληθούν οι οφειλές και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η αδικία σε βάρος όλων των συναδέλφων και των οικογενειών τους, που έχουν υποστεί αυτή τη βάναυση συμπεριφορά.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.