Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Light of Apollo – Το Kalesma Mykonos γεφυρώνει το γήινο με το...

Light of Apollo – Το Kalesma Mykonos γεφυρώνει το γήινο με το θείο με μια καθηλωτική θεατρική παράσταση

Αυτό το καλοκαίρι, το Kalesma Mykonos διοργανώνει και παρουσιάζει για πρώτη φορά το “The Light of Apollo”, ένα πρώτο στο είδος του performance art έργο που εξερευνά τη θεία έμπνευση, το μυθολογικό στοιχείο και το ίδιο το νησί της Μυκόνου.

Ένα “πάντρεμα” Τέχνης και Μύθου στο Kalesma Mykonos

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά στο Kalesma Mykonos. Φέτος, το ξενοδοχείο καλωσορίζει επισκέπτες από όλο τον κόσμο στη νέα πρωτοβουλία του, “The Light of Apollo”, μιας καθηλωτικής παράστασης που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά τον Ιούλιο στην καρδιά του Kalesma Mykonos.

Το “The Light of Apollo”, δημιουργία των Tracing Echoes Project, είναι μία παράσταση που παντρεύει τον σύγχρονο χορό, τη μουσική και την κίνηση. Μια ανεπανάληπτη προσθήκη στο φετινό πολιτιστικό ημερολόγιο, το “The Light of Apollo” γιορτάζει τη μυκονιάτικη κληρονομιά και ξεδιπλώνεται μέσα στην εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα του Kalesma Mykonos. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, καλλιτέχνες και θεατές γίνονται ένα, καθώς οι παρευρισκόμενοι περιτριγυρίζονται από χορευτές, ηθοποιούς και μουσικούς. Από το κλασικό θέατρο μέχρι μια υπαίθρια γιορτή τοπικής κουζίνας, το καλλιτεχνικό δρώμενο θα στρέψει τα φώτα στην αυθεντική νησιώτικη παράδοση. Με θέα στον ορίζοντα το ιερό νησί της Δήλου, η παράσταση μεταμορφώνει το ξενοδοχείο και τους επισκέπτες του στους βασικούς χαρακτήρες της. Μαζί, χτίζουν μια γέφυρα που συνδέει τη Μύκονο με τη Δήλο, το ιστορικό με το σύγχρονο, το γήινο με το θείο. Η παράσταση γίνεται με τον τρόπο αυτό, ένας φόρος τιμής σε αυτή την κληρονομιά, μια γιορτή της γης, της μυθολογίας, καθώς και των θρύλων της Μυκόνου του παρελθόντος και του παρόντος.

Η Μύκονος ως Μούσα του “The Light of Apollo 

Το έργο αναζωπυρώνει τη φλόγα της κλασικής ελληνικής μυθολογίας μέσα από μια νέα αφήγηση του μύθου του Απόλλωνα -του θεού της μουσικής και του φωτός- καθώς η παράσταση αναβιώνει θεμελιώδεις ιστορίες του παρελθόντος σε μια συναρπαστική, πολύπλευρη τελετουργία. Το καλλιτεχνικό δρώμενο συστήνεται στο νησί ως ένα παγκόσμιο γεγονός δημιουργικής πρωτοπορίας, με όχημα τη μυθολογία, την παράδοση, το σύγχρονο θέατρο και χορό, τη γλυπτική και την υψηλή ραπτική. Η καθηλωτική θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Aloni Sunset Lounge, ενσωματωμένο αρμονικά με την απέριττη ομορφιά του φυσικού τοπίου και χτισμένο αμφιθεατρικά στον κόλπο του Ορνού, όπου την ώρα της δύσης του Ήλιου θα μεταμορφωθεί στον τόπο συνάντησης του Light of Apollo.

Από τη σύλληψη μέχρι τον σχεδιασμό του, από την αισθητική του μέχρι τη θεατρικότητά του, το “Light of Apollo” πρόκειται να αποτελέσει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός τόσο για τα δεδομένα της Μυκόνου όσο και την ελληνική ξενοδοχειακή σκηνή γενικότερα. Μια περήφανη εκπροσώπηση της σύγχρονης τοπικής δημιουργικότητας, το δρώμενο πρόκειται να προσελκύσει τους θεατές στο φως του μυκονιάτικου πολιτισμού.

 Ένα έμβλημα φιλοξενίας και  πολιτισμού

Από τη γέννησή του το 2021, το Kalesma Mykonos είναι ένας φάρος πολιτισμού στη Μύκονο, αφιερωμένος στην προβολή της κληρονομιάς και της ιστορίας του νησιού στον κόσμο. Σχεδιασμένο και δημιουργημένο από Μυκονιάτες τέταρτης γενιάς, το ξενοδοχείο έχει εγκαινιάσει μια νέα εποχή υψηλών προδιαγραφών φιλοξενίας στο νησί. Το “The Light of Apollo” είναι η πιο πρόσφατη επιβεβαίωση αυτής της κίνησης, μία ακόμη πρόσκληση στον κόσμο να συνδεθεί με το αρχαίο παρελθόν του νησιού συστήνοντας τη μυκονιάτικη φιλοξενία και φέρνοντας στο προσκήνιο την αυθεντική πλευρά του κοσμοπολίτικου προορισμού. 

 

Μια σεζόν γεμάτη εκπλήξεις

Οι επισκέπτες κατά τη διαμονή τους στο Kalesma Mykonos βρίσκονται σε ένα κατάλευκο περιβάλλον με βίλες και σουίτες σε παραδοσιακό, νησιώτικο στιλ, που αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη από την πρώτη κιόλας στιγμή. Στο εσωτερικό, ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός ανεβάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε νέα επίπεδα αισθητικής για μια απόδραση που εγγυάται ότι θα μείνει αξέχαστη. Στο Pere Ubu Mykonos, το εστιατόριο του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την υψηλή μεσογειακή κουζίνα του Executive Chef Κώστα Τσίγκα, που αναδεικνύει πάντα τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά, σε ένα εκπληκτικό κυκλαδίτικο περιβάλλον με θέα που κόβει την ανάσα.

 

Με την αντίστροφη μέτρηση να έχει ξεκινήσει για τη φετινή πρεμιέρα του Kalesma Mykonos, το ξενοδοχείο ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επισκέπτες του με μια ακόμη μεγάλη έκπληξη. Φέτος, εγκαινιάζει το Kalesma Spa, τον νέο προορισμό αναζωογόνησης του νησιού, όπου τα προϊόντα της Dr. Barbara Sturm και η χαλαρωτική ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου, ενώνονται για να προσφέρουν στιγμές ευεξίας και εσωτερικής γαλήνης.

Μέχρι τότε, ανυπομονούμε για μια ακόμη σεζόν με ήλιο, θάλασσα και ξεγνοιασιά, όπου το Kalesma Mykonos θα συνεχίσει να αναβιώνει την αυθεντική μυκονιάτικη κουλτούρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.