Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Βασίλης Κικίλιας- “Οι πολίτες θα μας κρίνουν στα σημαντικά: Ο τουρισμός έφερε...

Βασίλης Κικίλιας- “Οι πολίτες θα μας κρίνουν στα σημαντικά: Ο τουρισμός έφερε ανάπτυξη, έσοδα και θέσεις εργασίας”

Στα στοιχεία που δείχνουν ότι το 2023 ο τουρισμός θα φέρει ακόμα περισσότερους ταξιδιώτες και έσοδα σε σχέση πέρυσι, αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ ΑΝΤ1 και στη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

Όπως τόνισε η σεζόν ξεκίνησε από τις αρχές Μαρτίου, τον Απρίλιο- και ειδικά τις ημέρες του Πάσχα- όλοι οι δημοφιλείς αλλά και οι εναλλακτικοί προορισμοί ήταν γεμάτοι ενώ, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το πρώτο δίμηνο του έτους ήρθαν στην Ελλάδα 1,2 εκ. τουρίστες φέρνοντας έσοδα τα οποία ξεπέρασαν τα αντίστοιχα του 2022 κατά 76,4%. 

“Η τουριστική εμπειρία που βιώνουν οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα είναι μοναδική και ο τουρισμός αποτελεί την πραγματική, λαϊκή οικονομία της χώρας από την οποία ζει η μέση ελληνική οικογένεια” δήλωσε ο Υπουργός, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα δεν έχει σταματήσει να υποδέχεται επισκέπτες και μετατρέπεται σε προορισμό και για τους 12 μήνες του έτους. Πρόσθεσε, δε, ότι η Ελλάδα είναι πρώτη επιλογή των ταξιδιωτών από το Ισραήλ και στο top 3 από Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία και Σκανδιναβία. Ιδιαίτερη ώθηση στον ελληνικό τουρισμό αναμένεται επίσης να δώσουν φέτος οι αγορές της Κίνας και της Αυστραλίας που είναι πλέον ανοιχτές μετά την πανδημία, αλλά και οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ και Καναδά, οι οποίες- όπως πέρυσι, έτσι και φέτος- θα ενισχύσουν σημαντικά τα ταξιδιωτικά έσοδα καθώς πρόκειται για big spenders ταξιδιώτες με μεγάλο μέσο όρο διαμονής. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα έργα υποδομής στους ταξιδιωτικούς προορισμούς, που θα πρέπει να αποτελούν βασικό μέλημα της επόμενης κυβέρνησης, καθώς ο Τουρισμός δίνει το 25% του ΑΕΠ της χώρας. “Με διαδικασίες fast track, τα αναπτυξιακά έργα με έμφαση στη βιωσιμότητα που θα υλοποιηθούν στον τουρισμό, θα δώσουν νέα πνοή στη χώρα για τα επόμενα χρόνια, και θα διασφαλίσουν ότι και η επόμενη γενιά θα ζήσει τις χαρές που βιώσαμε εμείς στα νησιά μας, στους ηπειρωτικούς προορισμούς και στις πόλεις μας” είπε ο κ. Κικίλιας.

Για τις επερχόμενες εκλογές τόνισε ότι οι πολίτες θα κρίνουν με βάση τα σημαντικά. “Πρέπει να συνομιλήσουμε ή να αντιπαρατεθούμε πολιτικά για τα σοβαρά, τι έχει κάνει ο καθένας για την οικονομία, ποιος και αν έχει μειώσει φόρους και εισφορές, τι πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας, ο  κ. Ανδρουλάκης για το κοινωνικό κράτος, ποιες είναι οι θέσεις των κομμάτων για την εξωτερική πολιτική, τι θα γίνει για τα επιδόματα των ΑμεΑ, τι θα γίνει για το στεγαστικό και τα λοιπά. Βλέπω μετά λύπης μου ότι μέχρι σήμερα δεν είναι αυτή η κουβέντα και η συζήτηση. Πιστεύω και βλέπω ότι ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ότι θεσμικά, όπως περίμενε μέχρι σχεδόν το τέλος της 4ετίας προκειμένου να ζητήσει και να προκηρυχθούν εκλογές, θα κάνει την προσπάθειά του, είναι σημαντική αυτή η προσπάθεια, ξέρετε, να μη συζητάμε μόνο αυτά τα οποία ενδιαφέρουν τους παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ- πολιτικούς, δημοσιογράφους και opinion makers- αλλά αυτά τα οποία πραγματικά ενδιαφέρουν την κοινωνία και τους πολλούς, την πλατιά λαϊκή μάζα, τους ανθρώπους οι οποίοι αγωνιούν” υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού, σημειώνοντας ότι οι πολίτες θα κρίνουν εάν το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης είναι ρεαλιστικό ή όχι,  και αν η ΝΔ τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ανάπτυξη, αλλά και μείωση 30 φόρων και εισφορών. 

“Νομίζω ότι εμείς αυτά τα βάλαμε πάνω στο τραπέζι. Πιστεύουμε στη  δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, πιστεύουμε σε νέες και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας και, όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης, αυτό είναι το διακύβευμα για την επόμενη τετραετία. Πιστεύουμε στην εσωτερική ασφάλεια, αλλά και των συνόρων μας, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μπορούν να ονειρεύονται και να ελπίζουν οι επόμενες γενιές και να μη στηρίζονται σε επιδοματικές πολιτικές, αλλά να είναι στην παραγωγική διαδικασία και στην καρδιά της οικονομίας.  Νομίζω ότι αυτά πρέπει να συζητηθούν αυτές τις 4 εβδομάδες και να αποφασίσει ο σοφός ελληνικός λαός την 21η Μαΐου στην ύψιστη στιγμή της Δημοκρατίας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version