Αρχική Αεροπορικά Νέα Παραλύει αύριο Δευτέρα 27/3 το σιδηροδρομικό και εναέριο δίκτυο στη Γερμανία

Παραλύει αύριο Δευτέρα 27/3 το σιδηροδρομικό και εναέριο δίκτυο στη Γερμανία

Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών στον τομέα των μεταφορών πραγματοποιείται αύριο Δευτέρα στη Γερμανία με τον επικεφαλής του γερμανικού συνδικάτου «Verdi» να επισημαίνει ότι, το αίτημα για την αύξηση των μισθών εν μέσω υψηλού πληθωρισμού αποτελεί «ζήτημα επιβίωσης» για τους εργαζομένους.

Η Deutsche Lufthansa ανακοίνωσε ότι ακύρωσε ορισμένες πτήσεις την Κυριακή λόγω τεχνικών προβλημάτων, λίγες ώρες πριν από μια μεγάλη απεργία που απειλεί να οδηγήσει σε ακινησία το μεγαλύτερο μέρος των αεροπορικών και σιδηροδρομικών υπηρεσιών της Γερμανίας.

Η ακύρωση και οι καθυστερήσεις στη Lufthansa οφείλονται σε τεχνικά προβλήματα σε εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών, που επηρεάζουν το check-in και την επιβίβαση στη Φρανκφούρτη, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας. Θα προσφέρει εναλλακτικές συνδέσεις και επανεκκινήσεις με τρένο, πρόσθεσε.

Κάτι τέτοιο πάντως θα αποδειχθεί δύσκολο στην εφαρμογή, καθώς τα συνδικάτα μεταφορών και σιδηροδρόμων Verdi και EVG σχεδιάζουν απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσουν 24 ώρες, με τα συνδικάτα να αναμένουν σοβαρή αναστάτωση στα ταξίδια, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η Verdi διεκδικεί αύξηση μισθών 10,5% για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Μεγάλα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένης της Φρανκφούρτης, δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης συνέστησε επίσης στους επιβάτες που αλλάζουν αεροπλάνο να αποφύγουν τον κόμβο. Τα υπεραστικά, περιφερειακά και τοπικά τρένα που εκτελούνται από την Deutsche Bahn και άλλους σιδηροδρόμους θα ακινητοποιηθούν επίσης, ανέφερε η EVG.

Η Verdi Hamburg δήλωσε το Σάββατο ότι έχει συνάψει συμφωνίες με όλες τις επηρεαζόμενες εταιρείες, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση σε περίπτωση ατυχημάτων, επείγουσας προσγείωσης ή μεταφοράς ιατρών ή ασθενών.

Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι σε θέσεις του Δημοσίου έχουν πραγματοποιήσει επανει-λημμένες στάσεις εργασίας τις τελευταίες εβδομάδες, διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές εν μέσω πληθωρισμού ρεκόρ και εκτόξευσης του κόστους ζωής. Στη Γαλλία, η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε βίαιες συγκρούσεις.

Οι διαταραχές στα γαλλικά και γερμανικά αεροδρόμια έπληξαν ιδιαίτερα τον κλάδο πριν από την περίοδο αιχμής των ταξιδιών, με το Πάσχα να πλησιάζει και τους ταξιδιώτες να επιστρέφουν μαζικά στα ταξίδια μετά την πανδημία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.