Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Emirates επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην Ελλάδα με ακόμη περισσότερα κορυφαία...

Η Emirates επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην Ελλάδα με ακόμη περισσότερα κορυφαία προϊόντα για το 2023

Η Emirates, η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία, ολοκλήρωσε άλλη μια επιτυχημένη χρονιά προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στους Έλληνες επιβάτες, τονίζοντας εκ νέου τη δέσμευσή της για «καλύτερα ταξίδια», συμβάλλοντας παράλληλα στην επιβατική και τουριστική ανάπτυξη της αγοράς. Η Emirates παραμένει προσηλωμένη στην ελληνική αγορά και προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της με την Ελλάδα.

Για το 2023, η Emirates επικεντρώνονται στο να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στην ταξιδιωτική ζήτηση εντός και εκτός Ελλάδας με κορυφαία προϊόντα. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία στοχεύει στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των εμπορευματικών αερομεταφορών, καθώς και στη συμβολή της στην ελληνική οικονομία, μέσω της ενίσχυση του τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού της χώρας. Τις προσπάθειες για να επιτευχθούν τα παραπάνω σχέδια της Emirates στην Ελλάδα, θα αναλάβει ο Ibrahim Ghanim, ο οποίος ορίστηκε πρόσφατα ο νέος Διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας για την Ελλάδα και την Αλβανία.

Η Emirates κατέγραψε δυναμική παρουσία στην Ελλάδα το 2022, έχοντας επαναφέρει τις καθημερινές πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι, και διατήρησε το δυναμικό δίκτυο εμπορευματικών αερομεταφορών, μεταφέροντας πάνω από 11.900 τόνους φορτίου από και προς τη χώρα. Η αεροπορική εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά εμπορευματικών αερομεταφορών στην Ελλάδα εδώ και 8 συναπτά έτη (2015-2022). Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, έχει αυξήσει την αερομεταφορά ευπαθών προϊόντων από και προς την Αθήνα σε ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 55% της συνολικής χωρητικότητας. Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της τοπικής κοινωνίας, συνδέοντας την Ελλάδα με το Ντουμπάι, με τις ΗΠΑ, καθώς και με περισσότερους από 130 παγκόσμιους προορισμούς, ενισχύοντας την εμπορική και την τουριστική δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι η Emirates διαθέτει απευθείας καθημερινές πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ντουμπάι από το 1996, ενώ από τον Μάρτιο του 2017, συνδέει την Ελλάδα με το Νιούαρκ των ΗΠΑ με απευθείας, καθημερινά, δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με αεροσκάφη τύπου Boeing 777.

Ο νέος Διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία, Ibrahim Ghanim, δήλωσε: «Η Ελλάδα ήταν πάντα μια στρατηγική αγορά για εμάς και η επιστροφή των δραστηριοτήτων μας στα προ πανδημίας επίπεδα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της αγοράς. Ως Διευθυντής για την Ελλάδα και την Αλβανία, πρωταρχικός μου στόχος είναι να διατηρήσω την ισχυρή σχέση μεταξύ Ντουμπάι και Ελλάδας, καθώς και τις καθημερινές πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μεταξύ Ελλάδας, Ντουμπάι και ΗΠΑ, συνδέοντας τη χώρα με διεθνείς επιχειρηματικούς και οικονομικού κόμβους καθώς και με προορισμούς αναψυχής. Οι καθημερινές μας πτήσεις προσφέρουν στους επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς Ελλάδα περισσότερες επιλογές και συνδεσιμότητα με τους αγαπημένους τους προορισμούς διακοπών, όπως το Ντουμπάι και οι ΗΠΑ, ενώ οι διεθνείς επιβάτες θα επωφεληθούν επίσης από την αυξημένη συνδεσιμότητα με την Ελλάδα».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Emirates κατέγραψε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα κατά το Α’ εξάμηνο του οικονομικού έτους 2022-2023, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Ibrahim Ghanim, «είναι αποτέλεσμα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής, του ευέλικτου επιχειρηματικού μοντέλου και των προσπαθειών των ταλαντούχων και αφοσιωμένων μελών της ομάδας μας». Συγκεκριμένα, η Emirates κατέγραψε σε επίπεδο Ομίλου ρεκόρ εσόδων ύψους 4,2 δισ. AED (1,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στο πρώτο εξάμηνο, τα οποία αντικατοπτρίζουν την ισχυρή ανάκαμψη μετά τις περσινές ζημίες ύψους 5,7 δισ. AED (1,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ), ενώ σημείωσε αύξηση εσόδων της τάξεως του 128% στα 56,3 δισ. AED (15,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ). Όσον αφορά την Emirates, κατέγραψε αύξηση 131% στα έσοδα που διαμορφώθηκαν στα 50,1 δισ. AED (13,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ) και κέρδη 4,0 δισ. AED (1,1 δισ. δολάρια ΗΠΑ), σε σύγκριση με τις ζημίες ύψους 5,8 δισ. AED (1,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ) κατά την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στην ικανότητα της αεροπορικής εταιρείας να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην ισχυρή ζήτηση των επιβατών παγκοσμίως μέσω της αύξησης της χωρητικότητας και της υψηλής ποιότητας προϊόντων.

Σε συνέχεια της άρσης των περιορισμών σε πτήσεις και ταξίδια, η Emirates επανέφερε άμεσα της πτήσεις στο δίκτυό της. Σήμερα, η αεροπορική εταιρεία παρέχει πτήσεις προς περισσότερους από 130 προορισμούς (συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπάι). Αυτό αντιπροσωπεύει το 90% του δικτύου των δρομολογίων της πριν την πανδημία. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία προχώρησε σε αύξηση της συνδεσιμότητας μέσω συνεργασιών για πτήσεις κοινού κωδικού με 6 αεροπορικές εταιρείες: Garuda, Royal Air Maroc, Airlink, Aegean Airlines, United Airlines και Air Canada. Η αεροπορική εταιρεία μετέφερε πάνω από 10 εκατομμύρια επιβάτες το καλοκαίρι του 2022 με σχεδόν 35.000 πτήσεις παγκοσμίως, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ζήτηση μετά την πανδημία.

Επιπλέον, το 2022 η Emirates ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες για να διασφαλίσει τη συνεχή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών της. Η αεροπορική εταιρεία ανέλαβε το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης στόλου που επικεντρώνεται στην πλήρη ανανέωση των καμπινών σε 120 αεροσκάφη, καθώς και στην εγκατάσταση Premium Οικονομικών θέσεων. Η Emirates θα παρέχει στους επιβάτες της περισσότερες επιλογές και αναβαθμισμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες, καθώς έχει προγραμματίσει να επαναφέρει τις πτήσεις με αεροσκάφη A380 στο δίκτυό τηςσε προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η αεροπορική εταιρεία εγκαινίασε την  Premium Οικονομική θέση για πτήσεις προς το Χίθρου στο Λονδίνο και προς το Σίδνεϊ, την προηγούμενη χρονιά. Η νέα καμπίνα διαθέτει πολυτελή καθίσματα, περισσότερο χώρο για τα πόδια, αναβαθμισμένη εμπειρία γευμάτων και ψυχαγωγίας.

Η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί επί του παρόντος επιβάτες σε έξι ηπείρους και διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών Boeing 777 και Airbus A380 ευρείας ατράκτου στον κόσμο, προσφέροντας ευρύχωρες καμπίνες και εμβληματικά χαρακτηριστικά εν πτήσει, όπως το A380 On-board Lounge και το Shower Spa. Οι επιβάτες απολαμβάνουν επίσης τη ζεστή φιλοξενία του πολυεθνικού πληρώματος καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας –μια ομάδα επαγγελματιών από περισσότερες από 160 εθνικότητες–, την τοπική γκουρμέ κουζίνα, καθώς και το ice – το πολυβραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει, που προσφέρει περισσότερα από 5.000 κανάλια με τις καλύτερες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, ζωντανή τηλεόραση, podcast και μουσική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.