Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Βασίλης Κικίλιας: “Η Δυτική Μακεδονία το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Υπ. Τουρισμού”

Βασίλης Κικίλιας: “Η Δυτική Μακεδονία το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Υπ. Τουρισμού”

Τη Φλώρινα και το Αμύνταιο επισκέφθηκε το Σάββατο 4/2, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συνοδευόμενος από τον βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη. 

Το πρωί ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Σωτήρη Βόσδου, τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη και τον δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και εστίασης της Π.Ε Φλώρινας.

Ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η περιοχή έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και προέτρεψε τους φορείς της περιφερειακής-τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στους ιδιώτες να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που αναμένονται το επόμενο διάστημα για αναβάθμιση των υποδομών με πόρους του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης. Τους κάλεσε επίσης να συμμετέχουν στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις με στόχο την προβολή της Δυτικής Μακεδονίας η οποία διαθέτει μοναδικούς προορισμούς και προσφέρεται για εναλλακτικό, χειμερινό, χιονοδρομικό, ορειβατικό, αθλητικό τουρισμό, αγροτουρισμό, οινοτουρισμό, γαστρονομία, πεζοπορία κ.α. 

“Η Δυτική Μακεδονία είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό. Οι λίμνες της, οι αμπελώνες, οι δραστηριότητες στη φύση, τα χιονοδρομικά της κέντρα, η γαστρονομία της, η παράδοση  μπορούν να την καταστήσουν προορισμό για όλο τον χρόνο” δήλωσε,   σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Τουρισμού απέδειξε την περασμένη τουριστική περίοδο ότι με σωστό στρατηγικό σχεδιασμό (καμπάνιες ΕΟΤ, συμφωνίες με ισχυρούς παίκτες του τουρισμού, ανοίγματα σε νέες αγορές) μπορεί να “φωτίσει” προορισμούς της χώρας που μέχρι πρότινος δεν ήταν ιδιαιτέρως προβεβλημένοι. 

Το μεσημέρι ο κ. Κικίλιας μετέβη στο Αμύνταιο όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Άνθιμο Μπιτάκη. Στο περιθώριο της συνάντησης ο Υπουργός συζήτησε και με εκπροσώπους του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Βεγορίτιδας.

Ακολούθησε σύσκεψη με παραγωγούς τοπικών προϊόντων στην οποία υπογραμμίστηκε η σύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 

“Όλοι μαζί- Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, Αντιπεριφέρεια, Δήμοι, Marketing Greece, ιδιώτες- θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις απαράμιλλες ομορφιές της Δυτικής Μακεδονίας και τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει, έτσι ώστε να προσελκύσουμε ταξιδιώτες, να αναβαθμίσουμε το τρίγωνο “Φλώρινα- Πρέσπες- Αμύνταιο και να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.