Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Emirates δημιουργεί αερογέφυρα ανθρωπιστικής βοήθειας για τα θύματα του σεισμού στην...

Η Emirates δημιουργεί αερογέφυρα ανθρωπιστικής βοήθειας για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία

  • Σε συνεργασία με τη Διεθνή Ανθρωπιστική Πόλη του Ντουμπάι (IHC), προγραμματίζονται πτήσεις για τη μεταφορά περίπου 100 τόνων ειδών έκτακτης ανάγκης όπως κουβέρτες, σκηνές και ιατρικά είδη
  • Η έκτακτη βοήθεια από το Ντουμπάι προς την Κωνσταντινούπολη θα φτάσει μέσω των πτήσεων της Emirates σε σεισμόπληκτες περιοχές στη νότια Τουρκία και στις πληγείσες περιοχές στη Συρία

Στον απόηχο του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, η Emirates δημιουργεί αερογέφυρα ανθρωπιστικής βοήθειας και, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ανθρωπιστική Πόλη (International Humanitarian City – IHC), μεταφέρει προμήθειες, ιατρικά είδη και εξοπλισμό, με σκοπό να συμβάλλει σ στην αναζήτηση και τη διάσωση των πληγέντων. Οι πρώτες αποστολές έχουν ήδη προχωρήσει και περιλαμβάνουν κουβέρτες και σκηνές από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), καθώς και ιατρικό εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης (WFP), το οποίο βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Διεθνή Ανθρωπιστική Πόλη του Ντουμπάι.

Εντός των επόμενων ημερών, η Emirates θα προχωρήσει στην αερομεταφορά κουβερτών, σκηνών, ειδών πρώτης ανάγκης, φακών, ραμπών διανομής νερού, καθώς και εξοπλισμού για τη φροντίδα τραυμάτων.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, η Emirates SkyCargo θα διαθέσει χώρο για φορτίο περίπου 100 τόνων ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις καθημερινές πτήσεις της προς την Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, τα είδη πρώτης ανάγκης, που μεταφέρει η Emirates, θα παραδοθούν από τοπικούς οργανισμούς στις πληγείσες περιοχές στη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, αποδεικνύοντας την έμπρακτη στήριξή της στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό.

Η Αυτού Υψηλότης Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates, δήλωσε: «Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των λαών της Τουρκίας και της Συρίας και είμαστε σε επικοινωνία με εξειδικευμένους φορείς, όπως η Διεθνής Ανθρωπιστική Πόλη, με σκοπό να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε όσους επλήγησαν από τους σεισμούς. Η Emirates, η οποία συμμετέχει διαχρονικά σε δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, διαθέτει τον απαραίτητο χώρο στα αεροσκάφη της για τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και ιατρικού εξοπλισμού, μέσω των τριών καθημερινών πτήσεων προς την Κωνσταντινούπολη, συμβάλλοντας έμπρακτα στη στήριξη των ΗΑΕ προς την Τουρκία και τη Συρία».

Το τμήμα εμπορευματικών μεταφορών της Emirates βρίσκεται σταθερά σε επικοινωνία με τη Διεθνή Ανθρωπιστική Πόλη, ώστε να μεταφέρει άμεσα και με ευελιξία ανθρωπιστική βοήθεια σε πόλεις που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές και άλλα καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2020, η αεροπορική συνέβαλε στην παροχή βοήθειας στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού. Παράλληλα, το 2021, η Emirates δημιούργησε ανθρωπιστική αερογέφυρα μεταξύ του Ντουμπάι και της Ινδίας για να μεταφέρει ιατρικά είδη και είδη πρώτης ανάγκης και να στηρίξει τη χώρα στον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19. Το 2022, η αεροπορική εταιρεία διέθεσε χωρητικότητα στα αεροσκάφη της για τη μεταφορά εξοπλισμού και προμηθειών από οργανισμούς που συνεργάζονται με τη Διεθνή Ανθρωπιστική Πόλη προς πέντε πόλεις στο Πακιστάν που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες.

Επιπλέον, η Emirates έχει υποστηρίξει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Airbus και, από το 2013, πτήσεις με αεροσκάφη A380 της Emirates έχουν μεταφέρει περισσότερους από 120 τόνους τροφίμων και εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.