Στα πλαίσια του Γαστρονομικού Τουρισμού της Ελλάδας και ειδικά της Περιφέρειας Αττικής, με τον τουρίστα να απολαμβάνει εδέσματα, ελληνικό branch ή ακόμη γλυκίσματα από τα 1500 και όχι μόνο Αρτοποιία της Αθήνας, που θα δοκιμάζουν τις γεύσεις, τα αρώματα, και τον πολιτισμό – κουλτούρα της χώρας μας πχ το κουλούρι, την τυρόπιτα, την σπανακόπιτα ή ακόμη και το ίδιο το ψωμί αλλά και στις εορταστικές ημέρες τα γνήσια γλυκά εδέσματα όπως κουραμπιέ, μελομακάρονα, τσουρέκια κλπ.
Η συμφωνία αυτή είναι τόσο ιδιαίτερη γιατί έχει να κάνει με το αρχαιότερο επάγγελμα του Αρτοποιού και ο πολιτισμός είναι αυτός που δίνει την γνησιότητα στο αρτοποιείο και ο καταναλωτής να ξέρει ότι από το αρτοποιείο θα δοκιμάσει γνήσιες γεύσεις αλλά με πολύ μεγάλη διαχρονική αξία.
Τέλος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Ψωμιού με παρουσιάσεις – διαγωνισμούς – γευσιγνωσία όλων των αρτοποιών της Ευρώπης αλλά και πολλές εκπλήξεις όπως Erasmus+ κλπ.
Στο Σύμφωνο Συνεργασίας ήταν ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ κ. Παναγιώτης Σαχινίδης ο Πρόεδρος της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο Γ.Γ. ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ. Παναγιώτης Τζίμας