Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δημιουργική Ευρώπη – Στήριξη για φεστιβάλ κινηματογράφου – Επιδότηση από 19.000 έως...

Δημιουργική Ευρώπη – Στήριξη για φεστιβάλ κινηματογράφου – Επιδότηση από 19.000 έως 75.000 ευρώ

Υπο-πρόγραμμα MEDIA 2021 – 2027

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», το υποπρόγραμμα MEDIA στηρίζει την ανάπτυξη και τη διανομή ταινιών και οπτικοακουστικών έργων με διεθνή απήχηση, εντός και εκτός Ευρώπης. Συμβάλλει στην καλλιέργεια ταλέντων και διαχειρίζεται στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση του γραμματισμού στα μέσα, της πολυφωνίας και της ελευθερίας. Το πρόγραμμα επίσης προωθεί την ευρωπαϊκή πολιτιστική και γλωσσική πολυμορφία.

Το πρόγραμμα MEDIA στηρίζει τη δυνατότητα των ευρωπαϊκών οργανισμών κινηματογράφου και οπτικοακουστικού τομέα να αναπτυχθούν, να διανείμουν και να προωθήσουν το έργο τους. Διατίθεται χρηματοδότηση σε μία σειρά πεδίων, όπως είναι π.χ. η ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας, η δοκιμή στρατηγικών ανάπτυξης ακροατηρίου, η κατάρτιση ή η επαγγελματική ανάπτυξη, η ανάπτυξη έργων για διεθνή ακροατήρια και οι διασυνοριακές συμπαραγωγές.

Στη χώρα μας, αρμόδιος φορέας προώθησης του υποπρογράμματος MEDIA είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: http://www.gfc.gr/

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις πρώτες προκηρύξεις οικονομικών ενισχύσεων για τον οπτικοακουστικό τομέα στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη MEDIA 2021-2027.

Πρόκειται για:

1. ΤV and online content

2. European mini-slate development

3. Networks of European Cinemas

4. Films on the Move

5. European Festivals

6. European slate development

Υπο-πρόγραμμα Πολιτισμός 2021-2027

Το Υπο-πρόγραμμα «Πολιτισμός» (Culture) δημιουργήθηκε λόγω της διαπίστωσης σε ευρεία κλίμακα ότι οι οργανισμοί του πολιτιστικού τομέα δεν εκμεταλλεύονται επαρκώς τις ευκαιρίες που προσφέρει το νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και η ψηφιακή εποχή. Στόχος, λοιπόν, είναι η οικονομική ανάπτυξη του κλάδου και η επέκταση των εργασιών του στον ευρωπαϊκό χώρο.

Δείτε τις ελληνικές συμμετοχές στο Υπο-πρόγραμμα «Πολιτισμός»:

http://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/projects/

Το νέο Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη 2021-2027/ Πολιτισμός, περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

  • Οριζόντιες δράσεις που καλύπτουν όλους τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς τομείς: στηρίζει πολιτιστικά σχέδια διακρατικής συνεργασίας, δίκτυα επαγγελματικών οργανισμών, πλατφόρμες για την προώθηση των Ευρωπαίων καλλιτεχνών και έργων, πρόγραμμα κινητικότητας καλλιτεχνών ως φυσικά πρόσωπα.
  • Ειδική τομεακή στήριξη για τη συμπλήρωση των οριζόντιων δράσεων στους τομείς της μουσικής, των βιβλίων & των εκδόσεων, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της αρχιτεκτονικής, καθώς και σε άλλους τομείς.
  • Ειδικές δράσεις για την επιβράβευση και την προώθηση της αριστείας και της δημιουργικότητας, όπως τα βραβεία λογοτεχνίας, μουσικής, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης και το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.