Home Γαστρονομία LIQUID GASTRONOMY Από τη Θεωρία στην Πράξη ΛΕΥΚΩΣΙΑ – 11 & 12...

LIQUID GASTRONOMY Από τη Θεωρία στην Πράξη ΛΕΥΚΩΣΙΑ – 11 & 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Όλες οι σύγχρονες τεχνικές ορισμένων από τα καλύτερα Bars παγκοσμίως και τα πιο επίκαιρα μυστικά της “υγρής γαστρονομίας” παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Κύπρο, στις 11 & 12 Ιανουαρίου 2023, με εισηγητή τον Δημήτρη Κονταράτο, R&D (Research & Development) Chef, Τεχνολόγο Τροφίμων και παράλληλα Επιστημονικό και Τεχνολογικό Συνεργάτη του αθηναϊκού Bar “Baba Au Rum”, το οποίο συγκαταλέγεται στη λίστα με τα 50 καλύτερα Cocktail Bars του κόσμου.

Τo πρωτοποριακό τεχνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα «LIQUID GASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη», που διοργανώνει η Gastronomy Essentials Ltd, “ταξιδεύει” στη Λευκωσία στις 11 & 12 Ιανουαρίου, αναδεικνύοντας την αξία της διαρκούς και με διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης από καταξιωμένους επαγγελματίες του F&B, ειδικά σήμερα που οι προοπτικές ανάπτυξης στους τομείς του τουρισμού, της ψυχαγωγίας και της γαστρονομίας επιβάλουν συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξη. 

Το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο Mitsios Trading Ltd (Τεύκρου Ανθία 70, Βιομηχανική περιοχή, Δάλι, Λευκωσία) και απευθύνεται σε Bartenders (Ξενοδοχείων και Bars), ιδιοκτήτες Bars, F&B managers, Bar managers, καθώς και σε επαγγελματίες Chefs, που θέλουν να εντρυφήσουν στα πιο επίκαιρα μυστικά του διεθνούς bartending και της γαστρονομίας. 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, να κατανοήσουν και να διδαχθούν σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο όλες τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα σε ορισμένα από τα καλύτερα Bars παγκοσμίως. Θα μυηθούν στις πλέον καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας άρτιων και ευρηματικών συνταγών με υγρά, θα έρθουν σε επαφή με πρωτοποριακά bartending gadgets, θα μάθουν πως να πειραματίζονται με ιδιαίτερα υλικά, γεύσεις, υφές, γαρνιτούρες ή σκεύη σερβιρίσματος, έτσι ώστε να δημιουργούν εμπνευσμένα και αρμονικά conceptual μενού, που θα αποπνέουν φαντασία, γνώση και δημιουργικότητα. 

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία του «LIQUID GASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη», στο οποίο θα συμμετέχει ως Guest Βartender και ο Παναγιώτης Αγγέλου, θα περιλαμβάνει: Τυποποίηση συνταγών / Φυσικοχημικές μετρήσεις υλικών / Παραγωγή πουρέδων / Ρύθμιση και παραγωγή σιροπιών και χυμών / Εκχυλίσεις / Μαγείρεμα υπό κενό / Χρήση Σύγχρονων τεχνικών στο Bar / Παραγωγή Bitters / Πίκλες φρούτων / Γαρνιτούρες εδώδιμες / Βασική λειτουργία Rotovap, Φυγόκεντρου, Ocoo / Προτάσεις Pairing / Ρύθμιση γεύσης. 

Στο τέλος του διημέρου, οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα παραλάβουν «Πιστοποιητικό Παρακολούθησης», καθώς και booklet με όλες τις πληροφορίες, αλλά και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος. 

Οι επαγγελματίες Bartenders (Ξενοδοχείων και Bars), οι ιδιοκτήτες Bar, οι F&B managers, οι Bar managers και οι Chefs, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Gastronomy Essentials στη Λευκωσία, μπορούν δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που θα βρουν στο link: https://www.eventora.com/el/Events/LiquidGastronomy  

 

MEET YOUR CHEF

O Δημήτρης Κονταράτος είναι Τεχνολόγος Τροφίμων, ιδρυτής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Giafka, Executive Chef στο Lindos Blu, Luxury Hote & Suites και διαθέτει μεγάλη εκπαιδευτική και συγγραφική εμπειρία. 

Λόγω της διπλής του ιδιότητας, τόσο της επιστημονικής όσο και της γαστρονομικής, δίνει διαρκώς έμφαση στο γεφύρωμα μεταξύ μαγειρικής και επιστήμης. Χάρη στην ιδιαίτερη αυτή ικανότητα του, κατάφερε να εργαστεί κοντά σε λαμπρά ονόματα της γαστρονομίας (υγρής και μη), τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, και να συνεργαστεί με δημοφιλή Bars, όπως τα Noma, Kofler Kompanie, Baba Aurum, Koutsiko κ.ά.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
  • Ημερομηνίες υλοποίησης: Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023  & Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 
  • Εκπαιδευτικές ώρες: 12 συνολικά (6 ώρες/ημέρα), 11.00 – 17.00 
  • Χώρος εκπαίδευσης: Mitsios Trading Ltd. – Τεύκρου Ανθία 70, Βιομηχανική περιοχή, Δάλι, Λευκωσία
  • Κόστος συμμετοχής:  €350 (VAT included) 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version