Αρχική Γαστρονομία Grecotel: Διεθνής προβολή της κρητικής διατροφής σε Επιστημονικό συνέδριο στο Ρέθυμνο. Από...

Grecotel: Διεθνής προβολή της κρητικής διατροφής σε Επιστημονικό συνέδριο στο Ρέθυμνο. Από το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας Υγείας και Ευεξίας και τον Όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη-Grecotel.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα:  «Κρητικός Τρόπος Ζωής: Μεσογειακή Παράδοση & Εφαρμογές στη σύγχρονη εποχή», που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας Υγείας και Ευεξίας και ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο

Το επιτυχημένο συνέδριο, με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 επιστημόνων από 10 χώρες, οργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και των Υπουργείων Τουρισμού, Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Η έναρξη του συνεδρίου συνοδεύτηκε με την βράβευση της Περιφέρειας Κρήτης, του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη, ανάδειξη και προβολή  της κρητικής διατροφής και των κρητικών προϊόντων. Στην συνέχεια, βραβεύτηκε η Καθηγήτρια της Ιατρικής, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Αντωνία Τριχοπούλου, ενώ την επομένη ημέρα, σε άλλη εκδήλωση -μοναστηριακό  δείπνο στο Αρκάδι- βραβεύτηκε ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής – Ερευνητής, Αντώνης Καφάτος που επί πολλά χρόνια, επιστημονικά, για λόγους υγείας, προωθεί την Κρητική διατροφή -δίαιτα. Οι βραβεύσεις έγιναν από τον Διευθυντή Λειτουργίας της Grecotel, Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη και τον Καθηγητή Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, Δρ. Στέφανο Κάλη

Στο συνέδριο ομιλητές ήταν 25 καταξιωμένοι επιστήμονες κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου και της Ελλάδας, που παρουσίασαν σημαντικά στοιχεία και δεδομένα για τα οφέλη της κρητικής διατροφής και του τρόπου ζωής, στην υγεία. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια «γεύση» από τα τοπικά προϊόντα και την παραγωγή της Κρήτης και να διερευνήσουν από κοινού με τους φορείς και τους παραγωγούς τις προοπτικές που ανοίγονται διεθνώς για τα τοπικά προϊόντα.  

Η μοναδική φιλοξενία της GRECOTEL, αλλά και η εμπειρία που προσφέρθηκε στην AgrecoFarms, καθώς και οι εκδρομές και οι γευσιγνωσίες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των οποίων και στη Ιερά Μονή Αρκαδίου, όπου παρατέθηκε θεματικό δείπνο με επίκεντρο την Χριστιανική νηστεία, βοήθησαν να αναδειχθούν σημαντικές πτυχές όπως η εξαγωγική δυναμική, αλλά και το «πάντρεμα» του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, όπου η Grecotel πρωτοστατεί επί σειρά ετών, με σημαντικά οφέλη για την οικονομία.

Η υλοποίηση του οράματος αυτού πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, καθώς αποτελεί την κορυφαία εταιρεία στον Τουρισμό υψηλού επιπέδου, αλλά και τον πρωτοπόρο στην Ελλάδα στην επιτυχημένη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, λόγω της μεγάλης αγάπης του ιδρυτή του για τη μητέρα γη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.