Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην 8η θέση η Ελλάδα σε αριθμό κλινών στην Ε.Ε

Στην 8η θέση η Ελλάδα σε αριθμό κλινών στην Ε.Ε

Η EUROSTAT, η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε, δημοσίευσε ότι το 2021, στην Ε.Ε εκτιμάται ότι υπήρχαν προς διάθεση συνολικά 28,1 εκατομμύρια κλίνες σε 597.000 τουριστικά καταλύματα.

Ιταλία και Γαλλία στην κορυφή της λίστας
Η Ιταλία και η Γαλλία αντιπροσώπευαν λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο της συνολικής διαθέσιμης δυναμικότητας, με 5,1 εκατομμύρια κλίνες η καθεμία. Τα εν λόγω κράτη μέλη ακολουθούσαν η Ισπανία (3,8 εκατ. κλίνες, που αντιστοιχούν στο 13% του συνόλου) και η Γερμανία (3,5 εκατ., 12%).

Σε σύγκριση με το 2020, το έτος έναρξης της πανδημίας, ο αριθμός των κλινών και ο αριθμός των εγκαταστάσεων παρέμειναν σταθεροί.

Ωστόσο, σε σύγκριση με το 2019, ο αριθμός των κλινών το 2021 εξακολουθούσε να παρουσιάζει μείωση -2% (28,8 εκατομμύρια) και ο αριθμός των εγκαταστάσεων να ήταν ακόμη χαμηλότερος (-3%- σύνολο 617 953 εγκαταστάσεις).

8η η Ελλάδα
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση της σχετικής λίστας με το 4% του συνολικού αριθμού κλινών (1.125.433 εκατ. κλίνες) και με τη βραχυχρόνια μίσθωση να συνεισφέρει τα μέγιστα.

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τα στοιχεία για τα τουριστικά καταλύματα που δημοσίευσε η Eurostat.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.