Αρχική Βραβεία Επίτιμος Δημότης Παιανίας ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος

Επίτιμος Δημότης Παιανίας ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος

Σε μια λιτή αλλά παράλληλα και μεγαλοπρεπή τελετή στο εμβληματικό Μουσείο Βορρέ, η Παιανία ανακήρυξε, το βράδυ της Δευτέρας (14/11/22), τον ευπατρίδη Αθανάσιο Μαρτίνο, επίτιμο δημότη της πόλης, και τον τίμησε απονέμοντας του το Διάσημο του Αγίου Αθανασίου και το Κλειδί της Πόλης, καταδεικνύοντας την ευγνωμοσύνη της για τα όσα ο ίδιος και η σύζυγός του Μαρίνα έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

Παρόντες, ως ελάχιστο δείγμα τιμής, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Παιανίας, η τοπική Εκκλησία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Βουλευτής Αν. Αττικής Γεώργιος Βλάχος, η Ά επιλαχούσα βουλευτής Βάσω Κόλλια, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νικόλαος Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν.  Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός,καθώς και πλήθος  πολιτικών από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Δημάρχων και  αυτοδιοικητικών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Εξόχως συγκινητικό το ολιγόλεπτο βίντεο με στιγμές της ζωής του κορυφαίου ευεργέτη της πατρίδας μας αλλά και αναφορές στο πρόσωπό του από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο αλλά και τον δήμαρχο Παιανίας, Ισίδωρο Μάδη.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο ότι πολλές φορές στη διάρκεια της τελετής ακούστηκε η λέξη «άξιος» από τα χείλη των απλών πολιτών.

Η λιτής μεγαλοπρέπειας τελετή αποτέλεσε την εφαρμογή της απόφασης 101/2020 του δημοτικού συμβουλίου Παιανίας.

Σε αυτήν αποφασίστηκαν τα εξής: «Το δημοτικό συμβούλιο Παιανίας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την άοκνη προσφορά και την αρωγή σε κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας του Δήμου Παιανίας καθώς και για την καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη του τόπου συνολικά, ανακηρύσσει τον Αθανάσιο Μαρτίνο, επίτιμο δημότη Παιανίας και του απονέμει το Διάσημο του Αγίου Αθανασίου και το Κλειδί της Πόλης σε δημόσια τελετή».

Ξεχωριστή εξάλλου ήταν και η στιγμή κατά την οποία η Φιλαρμονική του δήμου απέδωσε εξαιρετικά μουσικά κομμάτια τα οποία άρμοζαν στην περίσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.